Grad

Britanskim novinarima predstavljeni uvjeti ulaska u Hrvatsku

Britanskim novinarima predstavljeni uvjeti ulaska u Hrvatsku

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Londonu, u suradnji s British Guild of Travel Writers, organiziralo je online konferenciju za medije koja je privukla 30-ak novinara, koji pišu za popularne i renomirane turističke publikacije kao što su Conde Nast Traveller, National Geographic, Lonely Planet, Rough Guides, Wanderlust, International Traveller i drugi, izvijestila je Darija Reić, direktorica Predstavništva HTZ-a u Londonu.

U sklopu konferencije predstavljeni su projekti i kampanje poput Safe stay in Croatia, kampanja za digitalne nomade, a poseban je fokus bio i na važećim uvjetima pod kojima Britanci mogu ući u Hrvatsku te na bogatoj hrvatskoj eno-gastronomskoj ponudi. Naime, prije same konferencije svim su novinarima dostavljeni paketi koji su sadržavali hrvatski pršut, Kozlar sir i hrvatsku voćnu rakiju.

-Tijekom konferencije novinari su najveći interes iskazali za uvjete ulaska u Hrvatsku, ali i za aktivnosti koje provodimo s ciljem pozicioniranja Hrvatske kao atraktivne destinacije za digitalne nomade. Pitanja su se odnosila i na nautiku, skrivene destinacije, a posebne pohvale su upućene hrvatskim delicijama koje su novinari ovom prilikom mogli kušati – izjavila je Reić.

Na konferenciji je sudjelovala i Ana Hrnić, direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika te Zrinka Marinović ispred Adriatic Luxury Hotels (ALH), a svoj su doprinos u promociji Hrvatske dali i britanski novinari Mary Novakovich, koja je prisutne novinare provela kroz gastronomske užitke Hrvatske te Rudolf Abraham, koji je podijelio svoja iskustva i anegdote s brojnih putovanja po Hrvatskoj s fokusom na hrvatske prirodne ljepote.

Dodajmo kako je Mary Novakovich u svojoj novinarskoj karijeri pisala i radila za Telegraph, Guardian, Independent, BBC Radio, Evening Standard, Wanderlust i The Lady, a također je napisala i četiri vodiča za Hrvatsku za Insight Guides i Berlitz, dok je Rudolf Abraham objavio čak pet knjiga o Hrvatskoj za Bradt, National Geographic i Cicerone, a objavio je i niz članaka u drugim publikacijama, kao što su BBC Travel, The Evening Standard, CNN Traveler, The Telegraph, Hidden Europe, Women Ow i drugi.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist