GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Gradonačelnik Franković obišao radove rekonstrukcije ex hotela Stadion

Gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima i u društvu predstavnika izvođača radova obišao je gradilište ex-hotela Stadion gdje su u tijeku radovi rekonstrukcije objekta. Rekonstrukcijom zgrade gradskog bazena, čiji je planirani završetak travanj 2021. godine, prostori budućeg hostela dovode se u nivo izvedbe visoki roh-bau dok će se prostori koje koristi Grad Dubrovnik, odnosno Javna ustanova Sportski objekti Dubrovnik, dovesti do potpune gotovosti. Uz polivalentne prostore u zgradi će biti smješteni prostori Vaterpolo kluba Jug (uredski prostori, trofejna dvorana, klupski caffe) te prostori Javne ustanove, Plivačkog kluba Jug i udruga (uredski prostori, prostori za sastanke i ostale prateće prostorije). Ovom rekonstrukcijom Dubrovnik će dobiti i prvi muzej vaterpola, koji će objediniti i sve sportske uspjehe našeg najtrofejnijeg kluba. Također će se urediti i okolni vanjski prostor. Izvođač radova na rekonstrukciji objekta ex-hotela Stadion je tvrtka Texo Melior d.o.o., za nadzor je odgovoran Bastion inžinjering d.o.o., dok je projektant Tlo Studio d.o.o. Dubrovnik.

Rekonstrukcija ex-hotela Stadion jedno je u nizu ulaganja sadašnje gradske uprave u desetljećima zapostavljenu sportsku infrastrukturu.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Objavljen nagradni natječaj za besplatan boravak u Dubrovniku

Pokrenut je zajednički projekt ‘The Dubrovnik digital nomad-in-residence’, odnosno natjecanje namijenjeno digitalnim nomadima cijeloga svijeta u organizaciji Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika, a u suradnji s Total Croatia News i Saltwater Nomads. Podsjetimo, Grad Dubrovnik u listopadu prošle godine bio je domaćin prve konferencije ‘Dubrovnik za digitalne nomade’ te se i kao predvodnik ove inicijative u Hrvatskoj predstavio kao cjelogodišnja destinacija. Naime, ‘The Dubrovnik digital nomad-in-residence’ je natječaj usmjeren zainteresiranim digitalnim nomadima za boravak u Dubrovniku. Kroz ovaj program se naš grad promovira i pozicionira kao atraktivna i poželjna destinacija za digitalne nomade. Deset digitalnih koji će biti odabrani putem nagradnog natječaja, boravit će besplatno u Dubrovniku mjesec dana, od 23. travnja do 23. svibnja 2021. godine. Tijekom svog boravka u Dubrovniku, nomadi će kroz različite aktivnosti, radionice te izlete detaljno istražiti grad i okolicu, upoznati način života lokalnog stanovništva i kulturne sadržaje, čime će doprinijeti jačanju ugleda grada među digitalnim nomadima na globanoj razini.

Zainteresirani digitalni nomadi mogu se prijaviti na natječaj putem stranice http://saltwaternomads. com/apply/, a prijave za natjecanje su otvorene do 31. ožujka 2021. godine.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

U tijeku izgradnja nogostupa od Orašca do Zatona Velikog

U tijeku su radovi na izgradnji nogostupa uz državnu cestu D8, a na 750 metara dugoj dionici od naselja Orašac, skretanja za Čerjan pa do Zatona Velikog (do postojćege nogostupa iznad predjela Pinji). Radovi se provode paralelno s 28 milijuna kuna vrijednim projektom izgradnje sustava vodoopskrbe i odvodnje na području Orašca, a izvode se uz suglasnost Hrvatskih cesta. Osim izgradnje nogostupa izvest će se i priprema za postavljanje rasvjetnih stupova na cijelom potezu, a što uključuje izvedbu podzemne instalacije i temelja stupova javne rasvjete. Izgradnjom ovog nogostupa te trenutnom rekonstrukcijom tri kilometra duge državne ceste od Zatona Velikog do Štikovice kao i prošle godine izgrađenim križanjem omogućit će se kontinuirana pješačka komunikacija od Orašca sve do Štikovice, a što će uvelike doprinijeti sigurnosti mještana i turista, ali i samoj kvaliteti življenja na ovom području. Vrijednost zahvata iznosi oko 620 tisuća kuna, a završetak radova očekuje se krajem mjeseca ožujka.

Kvaliteta prometne infrastrukture iznimno je važna za cestovnu i pješačku sigurnost, stoga Grad Dubrovnik nastavlja izdvajati značajna sredstva za održavanje i poboljšanje izgleda prometnica.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 17. ožujka 2021.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist