Sport

PO IZBORU LEN-E Bijač 4. najbolji vaterpolist Europe u 2016.

Marko Bijač

Jugov kapetan Marko Bijač osvojio je 4. mjesto u izboru Europske plivačke federacije LEN za najboljeg vaterpolista Europe u 2016. godini.

Sjajni 26-godišnjak svojim je vratarskim bravurama dao veliki obol osvajanju titule prvaka Europe na Final Six završnici Lige prvaka u Budimpešti u lipnju prošle godine, a uz to je podigao još četiri trofeja (Prvenstvo Hrvatske, Kup Hrvatske, Regionalna liga, Superkup Europe). Bijač je u izboru LEN-e skupio 2,1 posto glasova, koliko je skupio i Crnogorac Darko Brguljan.

Za najboljeg vaterpolista Europe izabran je Filip Filipović, kapetan srpske reprezentacije koja je u 2016. godini najprije osvojila Europsko prvenstvo u domaćem bazenu u Beogradu pa Svjetsku ligu u kineskom Huizhouu te u konačnici zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, gdje je Filipović bio MVP te najbolji strijelac turnira. Uz to je s PRO Reccom osvojio 4. mjesto na Final Sixu Lige prvaka u Budimpešti.

Filipović, kojem je ovo treća titula nakon 2009. i 2014., osvojio je 73,3 posto glasova. Drugo i treće mjesto pripali su njegovim reprezentativnim kolegama Branislavu Mitroviću (17,8 posto) te Andriji Prlainoviću (4,6 posto).

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr