Crna kronika

Pločani prevarili kupca stana i svojoj tvrtci ‘zaradili’ 550 tisuća kuna

Pločani prevarili kupca stana i svojoj tvrtci 'zaradili' 550 tisuća kuna

Pločanska policija sumnjiči 58-godišnjaka i 32-godišnjaka kao odgovornu osobu i direktora trgovačkog društva sa sjedištem u Pločama za kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju.

Naime, dvojac se sumnjiči da su 40-godišnjaka, koji je s njihovom tvrtkom potpisao kupoprodajni ugovor za kupnju stana u Pločama, ‘lažnim prikazivanjem činjenica doveli u zabludu i održavali ga u zabludi da će novac koji je za kupnju stana u banci uplatio na žiro račun trgovačkog društva, biti prenesen na transakcijski račun otvoren za uplate kupaca stanova koji je naveden u ugovoru o kupoprodaji stana’, a sve s namjerom da svojoj tvrtci pribave protupravnu korist.

Prevarenog 40-godišnjaka osumnjičeni je dvojac, neslužbeno se saznaje, nagovorio da novac za kupnju stana uplaćuje na žiro račun tvrtke, a ne na poseban transakcijski račun, kako je navedeno u kupoprodajnom ugovoru potpisanom 2009. godine.  Žrtva prevare im je povjerovala te na račun njihove tvrtke uplatila gotovo 550 tisuća kuna. Stan je na kraju pripao banci, tvrtka završila u stečaju, a prevareni 40-godišnjak nema mogućnost privatne tužbe protiv dvojca, već izgubljeni novac može potraživati kao vjerovnik iz stečajne mase tvrtke.

Policija protiv osumnjičenih podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.

Pročitajte još

PROMETNA NEZGODA Sudar dvaju vozila između Zvekovice i Čilipa

Dulist

‘GASIRAO’ I BEZ DOZVOLE Rekorder tjedna s 2700 eura kazne

Dulist

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist