Sport

Plivačima 27 medalja

Plivačima 27 medalja

Kvalitetno se radilo u plivačkom klubu Jug u zimskoj pauzi. Potvrda toga je i 27 medalja na prvom dijelu Regionalnog prvenstva Hrvatske u Splitu.

Prvaci Dalmacije su mlađi senior Marko Limov (50 metara prsno), mlađi junior Maro Violić (50 metara kraul) te kadeti Ilario Radić (50 metara prsno) i Mihael Vidojević (50 metara kraul). Uz četiri zlata, osvojeno je i osam srebrenih i 15 brončanih medalja.

– Po prvi put zimska regionalna natjecanja plivaju se u 50 metarskim bazenima jer će se i Državno zimsko prvenstvo svih dobnih skupina održati u velikim bazenima. Naši plivači  su dobrim rezultatima potvrdili ispravnost odluke da se treninzi cijelu godinu odvijaju u 50 metarskom bazenu. U prvom krugu natjecanja koje se odvijalo u tri dijela, na programu je bilo devet pojedinačnih disciplina i dvije štafetne utrke – objašnjava Matijana Staničić, trenerica u plivačkom klubu Jug.

Kadet Mihael Vidojević prvo je jugovo ime u dva splitska dana. Uz zlato, kolekciji medalja dodao je dva srebra (100 kraul i 200 mješovito) te dvije bronce (štafeta 4×100 mješovito i 4×200 kraul). Ilario Radić drugi na 200 prsno, a treći u sastavu štafete 4×100 mješovito i 4×200 kraul. Kvalitetni nastup kadeta u Splitu upotpunili su Matej Njirić i Marko Erdelez, članovi brončanih štafeta na 4×100 mješovito i 4×200 kraul. Ponovno je uspješna bila kadetkinja Frane Miloslavić s tri osvojene bronce (400 mješovito, 200 prsno i 200 mješovito). Paula Garbin brončana na 800 kraul.
Mlađi junior Maro Violić osvajač dva srebra (100 kraul i 200 mješovito), a medalje su osvojili i juniori Mateo Arneri (srebro na 50 prsno) te Maro Violić (srebro na 50 kraul i bronca na 200 mješovito). Seniorsko odličje u Dubrovnik su donijeli Marko Limov (srebro 200 prsno) i Ivan Bilić (bronce na 50 i 200 prsno).

-Jednom riječju, rezultati su u Splitu bili – fenomenalni. Ostvarili smo baš sve što smo i planirali. Gotovo su svi plivači i plivačice popravili osobne rekorde, a treba se znati da smo u Split vodili i naše najmlađe. To su plivatonci i mlađe kadetski uzrast za koji je zadužena trenerica Gordana Kostić – naglašava Andrej Drobac, glavni trener u PK Jug.
Veseli i činjenica da su mlađi junior Luka Đović i kadet Marko Erdelez u Splitu isplivali norme za državno prvenstvo i tako se priključili brojnim jugašicama i jugašima koji su već ranije izborili pravo nastupa na najvažnijem natjecanju u godini.

Na prvom dijelu Regionalnog prvenstva Hrvatske u Splitu sudjelovalo je 38 jugovih plivačica i plivača predvođenih glavnim trenerom Andrejom Drobcem te trenericama Matijanom Staničić i Gordanom Kostić.
 

Pročitajte još

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist