Aktualno

PLENKOVIĆ ‘Pelješki most kao trajni simbol dodatne vrijednosti članstva u EU’

Pelješki most strateški je projekt za Republiku Hrvatsku kojom će hrvatsko kopno postati jedinstveno, a jug Hrvatske cestovno integriran s ostatkom države. Pelješki most će ostati trajni simbol dodatne vrijednosti hrvatskog članstva u Europskoj uniji – izjavio je predsjednik Vlade RH Andrej Plenković nakon potpisivanja ugovora za izgradnju Pelješkog mosta.

-Most će biti od iznimnog značaja za razvoj juga Hrvatske i jednostavniju opskrbu turističkih destinacija, a treba naglasiti kako je projekt uspio dobiti 357 milijuna eura bespovratnih sredstava iz Europske unije. Odabir kineske korporacije s izrazito kvalitetnim referencama i iskustvom na javnom natječaju predstavlja dodatnu mogućnost jačanja suradnje između Hrvatske i Kine u političkom, ali i vrlo konkretnom gospodarskom pogledu – smatra Plenković.

-Otvorili smo potpisivanjem ovog ugovora put za pokretanje brojnih hrvatskih građevinskih tvrtki kao vjerojatnih partnera kineskoj korporaciji. Imaju mogućnost na projektu angažirati i partnere. Tako dobivamo i investicijski zamah i prometno povezivanje i stratešku povezanost jedinstva RH – rekao je Plenković. Naglasio je kako će se most graditi na hrvatskom teritoriju, bez ikakvog upliva na pitanje međudržavne granice s BiH.

-Visina od 55 metara omogućuju BiH neometan i neškodljiv prolaz te korištenje luke Neum – naznačio je Plenković, odbivši komentirati tužbu Strabaga Upravnom sudu.

Pročitajte još

Ibrica Jusić jedan je od kandidata za predstavnika Hrvatske na Eurosongu

Dulist

POMOĆ ZA DUBROVČANE Pridružite se humanitarnoj akciji za 26 djece

Dulist

NENO ALARM Hrvatska dobiva sustav uzbunjivanja koji pomaže kod brzog pronalaska nestale djece

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija