Politika

PLENKOVIĆ NA OPĆEM SABORU STRANKE Hrvatska treba snažni HDZ

PLENKOVIĆ NA OPĆEM SABORU STRANKE Hrvatska treba snažni HDZ

U koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu održava se XIX Opći sabor Hrvatske demokratske zajednice na kojem sudjeluje 1740 izaslanika iz cijele Hrvatske. Na saboru će se izabrati 10 članova Predsjedništva i 40 članova Nacionalnog odbora HDZ-a, čime će se dovršiti proces unutarstranačkih izbora.
Izvješće o radu stranke od posljednjeg sabora podnio je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.
-Pred nama puno je izazova, ali i prilika. Hrvatska treba snažni HDZ jer HDZ je sinonim za državotvornu stranku koja je sposobna odbaciti sve napade jer je ukorijenjena u narodu već tri desetljeća. Naše zajedništvo bit će najbolji odgovor i na sve buduće nasrtaje, kojih će biti sve više kako se približava “superizborna” 2024. godina. Tada ćemo s ponosom reći što smo u 8 godina učinili za Hrvatsku i tražiti povjerenje za novi mandat – povijesni treći za HDZ i Hrvatsku! Ove krize su nas ojačale i pokazale što je na cijeni kada izbijaju krize. Cijene se vodstvo, pouzdanost i rješenja, a to smo kao najjača stranka i ponudili te ostvarili uspjehe. I još ćemo ih puno ostvariti do 2024. godine – što će hrvatski građani, kao i do sada, znati prepoznati! – rekao je među ostalim Plenković.
Naglasio je da Hrvatska stoji uz svoje heroje aludirajući na optužnicu iz Srbije protiv hrvatskih pilota, piše N1.
-Hrvatska ne prihvaća da Srbija na temelju svojih zakona kojima sama sebi daje nadležnost za procesuiranje djela koja nisu počinjena na njenom teritoriju. Hrvatska se branila u Domovinskom ratu od velikosrpskog Miloševićeva režima i Vlada neće dopustiti da 27 godina nakon pobjede u Domovinskom ratu tužiteljstvo, bilo da je riječ o BiH ili Srbiji diže optužnice protiv pilota i generala. Hrvatska i svi mi stojimo uz naše heroje – rekao je Plenković te napomenuo kako je HDZ-u trebao samo jedan dan da složi vladajuću većinu.
Predstavio je i financijsko izvješće te rekao kako je HDZ financijski konsolidiran. Naglasio je kako HDZ nema ni kune duga, nego odgovorno upravlja financijama, piše Dnevnik.hr.
-Kažu da nije dobro da ja kažem koliko HDZ ima novca na računu – rekao je Plenković.

Foto: Facebook/HDZ

Pročitajte još

UHIĆEN BIVŠI POMOĆNIK NINE OBULJEN Davor Trupković prihvatio mito od 39 tisuća eura i Apple Watch

Dulist

Andro Vlahušić: Kako smo izgubili Grad?

Dulist

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist