Crna kronika

‘Plavci’ kaznili 18 osoba zbog korištenja mobitela tijekom vožnje

MUP POLICIJA03

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su tri osobe teže, a jedna je lakše ozlijeđena, dok su s materijalnom štetom zabilježene dvije prometne nesreće, ističu iz Policijske uprave-dubrovačko neretvanske u priopćenju.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 597 represivnih mjera. Izdvajaju mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. ‘četiri ubojice u prometu’. Tako su 233 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 53 mjere su poduzete prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 17 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirano je 18 osoba.

– Od ostalih prekršaja izdvajamo 39 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja, 32 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja i 14 mjera poduzetih zbog ne korištenja svjetala na vozilu tijekom vožnje – navode iz policije.

Pročitajte još

[VIDEO] STIGLA I POMOĆ IZ ZRAKA Stjepan Simović: Zaustavili smo ga, nema više širenja požara

Dulist

Stižu dva kanadera, zatvorena magistrala

Dulist

Požar poviše Grada! Vatra se opasno približila Zlatnom potoku

Dulist