Crna kronika

Dvojac utajio 45 tisuća eura poreza

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dvoje hrvatskih državljana u dobi od 55 i 66 godina se sumnjiče za kazneno djelo utaja poreza ili carine.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičeni 55-godišnjak, kao vlasnik i odgovorna osoba trgovačkog društva s područja Splitsko- dalmatinske županije, čija je djelatnost izvođenje građevinskih radova, zajedno s osumnjičenim 66-godišnjakom, koji mu je poslovni partner, dogovorio izvođenje građevinskih radova rekonstrukcije obiteljske kuće u Brsečinama.

U tu svrhu osumnjičeni su investitoru obračunali četiri privremene situacije u ukupnom iznosu od 133.964 eura (preko milijun kuna), a da obračunate situacije nisu prikazali u poslovnim knjigama navedenog trgovačkog društva, niti su za njih ispostavili račune i obračunali PDV, a sve s ciljem kako bi navedeno trgovačko društvo tijekom 2018. i 2019. godine izbjeglo plaćanje PDV-a i poreza na dobit u ukupnom iznosu od 45.610 eura čime su počinili kazneno djelo utaja poreza ili carine.

Kriminalističkim istraživanjem je također utvrđeno kako osumnjičeni 55-godišnjak, kao direktor trgovačkog društva, u poslovnim knjigama nije uredno evidentirao sve poslovne događaje, odnosno ukupno ostvarene prihode od izvedenih i naplaćenih građevinskih radova, iz kojih proizlaze obveze s osnova poreza na dodanu vrijednost, zbog čega je onemogućen pregled stvarno ostvarenih prihoda i obveza trgovačkog društva i otežana preglednost poslovanja trgovačkog društva čime je počinio kazneno djelo povrede obveze vođenja poslovnih i trgovačkih knjiga.

Policija protiv osumnjičenih podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.

Pročitajte još

KRAĐA NA KINESKOM ZIDU 91-godišnjaku jedna ‘medicinska sestra’ mjerila tlak, a druga krala novac

Dulist

NA DNU KINESKOG ZIDA Dvije prevarantice glumile medicinske sestre i opljačkale starijeg gospara!

Dulist

Vozio s 2,19 promila, dobio kaznu zatvora, liječenje od ovisnosti…

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija