Aktualno

Platanus, Gulliver i Hoteli Dubrovačka rivijera dobitnici su Zlatne kune

Platanus, Gulliver i Hoteli Dubrovačka rivijera dobitnici su Zlatne kune

Platanus, Gulliver i Hoteli Dubrovačka rivijera dobitnici su plakete Zlatna kuna za 2018. godinu u kategorijama malog, srednjeg i velikog trgovačkog društva.

Priznanja su ovogodišnjim laureatima uručena na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Dubrovnik, a Zlatna kuna dodjeljuje se više od 20 godina. U kategoriji malih trgovačkih društava bili su nominirani Heksogen d. o. o., Phobs d.o.o. i dobitnik Platanus d. o. o. Najbolje srednje trgovačko društvo je Gulliver Travel d.o.o., a u toj kategoriji s njim su još bili nominirani Elite Travel putnička agencija d. o. o. i Nautika d. o. o. Uz Hoteli Dubrovačka rivijera od velikih trgovačkih društava za prestižnu nagradu natjecali su se Dubrovački vrtovi sunca i prošlogodišnji pobjednik Jadranski luksuzni hoteli.

Predsjednica Županijske komore Dubrovnik Nikolina Trojić sumirala je ekonomske trendove u prethodnom razdoblju, ali i ukazala na ono što nas očekuje u budućnosti. Između ostaloga istaknula je kako se ova sezona u turističkom sektoru pokazala iznimno izazovnom, dijelom zbog nedostatka radne snage, a dijelom zbog suočavanja s manjom potražnjom. Iduća će, naglasila je, biti još intenzivnija u borbi za očuvanje cijena te povećanje kvalitete. U ovoj se godini očekuje realn gospodarski rast od oko 3 posto, dok ekonomski analitičari za 2020. godinu predviđaju rast BDP-a za 2,5 posto.
-To još uvijek nije na razini onoga poželjnog, ali ipak više od prosjeka EU. Predstoji nam ekonomski dinamično razdolje koje treba dočekati pametno i posloženo – rekla je Trojić.

Potpredsjednik HGK Josip Zaher rekao je kako je Pelješki most jedan od glavnih razloga zašto je Dubrvačko-neretvanska županija najuspješnija u ugovaranju sredstava iz EU fondova.
-Turizam je glavni pokretač ekonomije i zato mora biti održiv i na to moramo paziti – rekao je Zaher dodavši kako treba raditi i na jačanju drugih sektora.

Tvrtka Platanus d.o.o. dobitnik je Zlatne kune u kategoriji malih trgovačkih društava. Nagradu je preuzeo Toni Šimunović, voditelj prodaje, istaknuvši kako je ova tvrtka u 20-godišnjem poslovanju narasla na preko 100 zaposlenih. Zahvalio se svim zaposlenicima jer bez kvalitetnog tima ovaj bi uspjeh izostao. Inače, Platanus je 2017. godine uzela u najam od tvrtke KHA četiri sve prostore u Hotelima Plat.
-Tamo vodimo sva operativna poslovanja od prodaje do svih ugostiteljskih sadržaja. Sredinom 2017. godine krenuli smo u samom jeku sezone kada se dogodio prevrat u Agrokoru. Hoteli Plat još nisu imali jasnu politiku poslovanja i nsu znali što će točno raditi, tako da smo mi ‘uletili’ u zadnji čas kako bi sama tvrtka uspjela pozivitno poslovati – rekao je Šimunović. Trenutno u Hotelima Plat nisu svi kapaciteti operativni. Opretaivne smo mi nadogradili i renovirali kako bi mogli biti adekvatni za dolazak gostiju.
Načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli spomenuo je još jednu važnu hotelsku investiciju u ovoj općini, a to su Kupari. Izrazio je nadu kako će investirot u idućoj godini krenuti s rušenjem te završetkom potrebne dokuemntacije.
Gulliver Travel dobitnik je Zlatne kune u kategoriji srednjih trgovačkih društava, a nagradu je preuzeo direktor Goran Hrnić. Rekao je kako nije pobornik ovakvih priznanja.
-Ovo sam sa zadovoljstvom prihvatio jer se temelji na konkretnim pokazateljima, a ne na glasovanju i nečijim simaptijama – rekao je Hrnić.

Inače, Gulliver Travel vodeća je destinacijska menadžment kompanija u regiji, koja je 1. veljače ove godine proslavila trideset godina uspješnog poslovanja.

Hoteli Dubrovačka rivijera drugu su godinu zaredom dobitnici ovog priznanja. Nagradu je primio Tomislav Popović naglasivši kako su ulaskom Adris grupe u ovu kompaniju općina i grad dobili poželjnog partnera.
Zamjenica župana Žaklina Marević naglasila je kako su gospodarstvenici i poduzetnici oni koji obogaćuju imdiž Županije.
Gradonačelnik Mato Franković istaknuo je pak kako grad sam ne može djelovati bez susjednih općina.
-Turizam je osnovna gospodarska djelatnost, a što se vidi i u ovim priznanjima. No, ne smijemo dozvoliti da nam budućnost ovisi o turizmu. Stoga ćemo u idućih nekoliko mjeseci predstaviti program za razvoj i drugih gospodarskih subjekata – rekao je gradonačelnik.

Osim Zlatne kune, ŽK Dubrovnik dodijelila je i nagrade Dubrovačka vidra koja se zadnjih pet godina dodjeljuje poduzetnicima s 20 i više godina poslovanja, odnosno onima koji su se među prvima odvažili podržati društvenu težnju utemeljenja slobodnog poduzetništva te se do današnjih dana uspijevali nositi sa svim njegovim izazovima. Ovogodišnji laureati bili su Algebra, Bipas – sistem, Cicrina, Konstruktor – Hotina, Reor te Vinogradarstvo i vinarstvo Crvik.

Đuro Brać iz Cicrine obratio se svima u ime dobitnika ‘Vidre’. Rekao je kako se mali poduzetnici bore godinama na tržištu s kojekakvim izazovima i problemima, ali svakim danom nastoje biti što bolji.

Posebno priznanje za 40. obljetnicu uspješnog poslovanja i doprinos gospodarstvu uručeno je Dubrovačkom primorju d. o. o.

Pročitajte još

[FOTO] LEONARDA TIKVICA ‘PEP konferencija je prilika mladima za čuti iskustva stručnjaka iz prve ruke’

Nora Di Leo

Uskoro kreće energetska obnova ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist

Kakvo nas ljeto očekuje?

Dulist