Aktualno

PLANIRATE PUTOVANJE? Njemačka aviokompanija otkazuje stotinu letova, piloti u štrajku

Njemačka niskobudžetna aviokompanija Eurowings objavila je kako je od ponedjeljka do srijede primorana otkazati stotine letova zbog najavljenog drugog štrajka pilota u samo nekoliko tjedana. Od 400 letova planiranih za ponedjeljak ostvarit će se njih više od 230, objavila je ta filijala Lufthanse u nedjelju. Očekuje se da će Eurowings imati više od pola letova zakazanih za utorak i srijedu.

Sindikat Vereinigung Cockpit pozvao je pilote Eurowingsa da prestanu s radom u ponoć na ponedjeljak do kraja srijede. Razlog su nedostatni ustupci poslodavca po pitanju kolektivnog ugovora o boljim radnim uvjetima, piše agencija dpa. Eurowings će ipak letjeti na pola letova zbog činjenice da štrajkom nije obuhvaćena austrijska podružnica Eurowings Europe, kao ni Eurowings Discover koji leti iz Frankfurta i Muenchena.

Novi raspored letova za utorak i srijedu bit će objavljen čim se sazna koliko će pilota doći na posao usprkos štrajku, piše njemačka agencija, a prenosi Dnevnik.hr.  

Pročitajte još

Hrvatska pošta upozorila na novu prijevaru: ‘Nemojte odgovarati na takve poruke’

Dulist

Elektrojug javlja da se radovi na Vrbici odgađaju, sutra intervencija na Lopudu

Dulist

MIJENJA SE LOKACIJA ‘Torta party’ ipak u Studentskom domu!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija