Grad

Plan upravljanja predstavljen na sastanku Organizacije gradova svjetske baštine

Na online održanom sastanku Organizacije gradova svjetske baštine (OWHC), regionalnog Tajništva Istočne i Srednje Europe, u ime Grada Dubrovnika sudjelovala je zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić. Ove godine naglasak je bio na klimatskim promjenama, na način da se kulturna baština učini otpornijom na učinke tih promjena, te na digitalizaciji koja može pomoći da zaštićena baština postane čim više javno dostupna.

Ovom je prigodom ravnateljica Zavoda za obnovu Dubrovnika Mihaela Skurić održala prezentaciju o Planu upravljanja svjetskim dobrom UNESCO-a ‘Starim gradom Dubrovnikom’, nedavno usvojenom strateškom dokumentu, izrađenom upravo s ciljem stvaranja pretpostavki za upravljanje zaštićenom spomeničkom cjelinom grada, uz istodobno očuvanje i razvijanje suvremenog života Grada na održivim postavkama.

Predstavljanje Plana upravljanja izazvalo je veliku pozornost članova OWHC-a, koji žele preuzeti iskustva Dubrovnika, s obzirom da je dosta gradova sada u fazi izrade planova upravljanja te su upućena brojna pitanja i pohvale.

Organizacija gradova svjetske baštine povezuje više od 300 gradova koji imaju područja upisana na UNESCO-ov popis svjetske baštine, s ukupnom populacijom od preko 164 milijuna ljudi. Hrvatska je jedna od 16 zemalja članica ogranka za Istočnu i Srednju Europu, s gradovima Dubrovnikom i Splitom.

Pročitajte još

Maratonka Tea Faber na prijemu kod zamjenice gradonačelnika Jelke Tepšić

Dulist

DAR ZA NOVOROĐENO DIJETE Grad isplatio 190 tisuća kuna za 39 roditelja

Dulist

Dubrovnik proglašen najboljom kongresnom destinacijom Srednje i Jugoistočne Europe

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija