Grad

GLAVNA TEMA – HEROJSKA OBRANA GRADA Kreću 15. Dubrovački medijski dani

„30 godina od napada na Dubrovnik: Politički, komunikološki i kulturološki aspekti grada pod opsadom“ tema je 15. međunarodne znanstvene konferencije Dubrovački medijski dani (DMD) u organizaciji Odjela za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku, koja će biti održana sutra i prekosutra, 1. i 2. listopada 2021. u Sveučilišnom kampusu.

Ovogodišnja konferencija dio je programa obilježavanja 30. obljetnice herojske obrane Dubrovnika u Domovinskom ratu u organizaciji Grada Dubrovnika.

Otvaranje DMD-a bit će upriličeno sutra, u petak, 1. listopada 2021., u 16 sati i 45 minuta, u Kampusu Sveučilišta (Branitelja Dubrovnika 41).

Na konferenciji Odjela za komunikologiju izlagat će stručnjaci i znanstvenici iz Hrvatske i inozemstva. Pozvani predavači ove su godine Renaud de la Brosse i Kristoffer Holt, profesori s Odjela za medije i novinarstvo Sveučilišta Linnaeus u Kalmaru, u Švedskoj koji će zajedno imati izlaganje “Sustainability of the democratic system versus viral disinformation campaigns”. Program je koncipiran kroz tri panela; „Framing rata u Hrvatskoj: medijski narativi“, „Gradovi pod opsadom“ te „Novinarstvo, računala i sjećanje“.

Sva izlaganja i rasprave bit će na engleskom jeziku, a organizacija je hibridna; uživo i virtualno. Konferencija je organizirana u suradnji s Hrvatskom akademijom znanosti i umjetnosti te Sveučilištem Linnaeus iz Švedske, uz sponzorstvo njemačke zaklade Konrad-Adenauer-Stiftung.

 

Pročitajte još

Maratonka Tea Faber na prijemu kod zamjenice gradonačelnika Jelke Tepšić

Dulist

DAR ZA NOVOROĐENO DIJETE Grad isplatio 190 tisuća kuna za 39 roditelja

Dulist

Dubrovnik proglašen najboljom kongresnom destinacijom Srednje i Jugoistočne Europe

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija