Sport

PLAN JE ZACRTAN – DIVLJA LIGA OD SREDINE KOLOVOZA ‘Sve ovisi o vremenskim i epidemiološkim prilikama’

PLAN JE ZACRTAN - DIVLJA LIGA OD SREDINE KOLOVOZA 'Sve ovisi o vremenskim i epidemiološkim prilikama'

Dobre vijesti stižu od organizatora Divlje lige. Prvenstvo dubrovačkih kupališta u vaterpolu moglo bi se ove godine odigrati i to od sredine kolovoza (14. ili 15.) do prvog vikenda u rujnu ( 4. ili 5.) kad se očekuje završnica. No, sve još uvijek, naravno uvelike ovisi o pandemiji koronavirusa i mjerama koje će tada biti na snazi.
-Takav nam je plan, ali sve ovisi o vremenskim prilikama, a u ovom slučaju ne ovisi samo o vremenskim prilikama nego i o epidemiološkim – rekao nam je Tonči Vlašić, organizator ovog Dubrovčanima omiljenog ljetnog turnira. Svakako treba podsjetiti kako je pandemija pomrsila planove održavanja 37. Prvenstva. Lani su se, naime, prijavile 23 ekipe, održan je ždrijeb, ali…
-Prošle godine smo pokušavali, nekoliko smo puta odgađali početak te smo na kraju morali odustati i to baš na dan kad je doslovno bila blokirana cijela država, odnosno kad nam je naglo porastao broj zaraženih – govori nam dalje Vlašić te dodaje kako se dnevno na Divljoj ligi odigraju najmanje po četiri utakmice.
-To je već osam ekipa i kad zbrojimo samo one koji igraju dođemo do stotinjak ljudi tako da treba vidjeti kakve će biti mjere u datom trenutku – govori Vlašić.
Ako se pak pitate zašto je plan startati tek sredinom kolovoza, a ne ranije, Vlašić na to odgovara kako se uvijek izbjegava igranje za vrijeme velikih natjecanja, a to su u ovom slučaju Europsko prvenstvo u nogometu i potom Olimpijske igre u Japanu.
Organizatorima držimo fige da i ova godina ne bi ostala upisana kao godina bez tradicionalne Divlje lige.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist