Sport

BENU KUP Hrvatska sjajna protiv Španjolaca

BENU KUP Hrvatska sjajna protiv Španjolaca

Vrlo visoku pobjedu postigle su ‘Barakude’ ovog petka u 1. kolu jakog međudržavnog turnira ‘BENU kup’ u Budimpešti protiv Španjolske, aktualnog doprvaka Europe i svijeta. Rezultat je bio 15:11.

-Naši su reprezentativci izgledali moćno, agresivno, rasplivano, lopta tečna, a akcije brze uz maksimalnu koncentraciju. Upravo u biti ono što je izbornik Ivica Tucak najavljivao što želi i kakvu igru Hrvatske očekuje na ovom turniru. Ne mora biti vrhunska i već sada najbolja, a i dobro bi bilo da ne bude tako, već da tu razinu ostavimo za Tokio, ali veseli pristup, igra, lakoća prezentacije. Posljedica toga je onda i rezultat. Pobjeda s čak 4 gola razlike, s tim da je bilo u određenim trenucima i pet pogodaka prednosti – navode iz HVS-a.
– Naravno da je bilo nekih pogrešaka, to je jasno kao dan, ali je bilo i puno bolje nego u Šibeniku. U skladu s očekivanjima, ovo sada već poprima željene konture što se igre tiče. Definitivno možemo biti zadovoljni s odigranim. Plivački smo bili jako dobri, imali smo ritam cijelo vrijeme, točno ono što smo htjeli. Potvrda da idemo iz druge u treću pripremnu fazu, ono što sam govorio prije odlaska u Budimpeštu. sada baš puno više radimo na čisto vaterpolskim stvarima u treninzima, pripremama. Što se sastava tiče, odnosno igrača koji su igrali protiv Španjolske, mogu odmah reći da ću iz utakmice u utakmicu svima dati priliku. Svi će igrati, ovo su ipak još pripreme – istaknuo je hrvatski izbornik Ivica Tucak.
U hrvatskom sastavu se golovima istaknuo Luka Bukić s 4 gola iz 5 pokušaja. Po 2 su pogotka postigli Fatović, Lončar, Joković i Obradović, dok su po 1 pridodali Vukičević, Miloš, Vrlić. Za Španjolsku su prvi strijelci bili ponajbolji im napadač Alvaro Granados i centar RogerTahull, obojica po 3 gola. Hrvatska realizacija igrača više bila je vrlo dobrih 5-9, a Španjolska 5-11.
Sljedeću utakmicu na turniru Hrvatska igra sutra, u subotu protiv domaćina Mađarske s početkom u 20.30 sati.

Izvor/Foto: HVS

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist