Sport

‘DUBROVAČKI GAMBIT’ Zaigrajte šah i pomozite peteročlanoj obitelji

'DUBROVAČKI GAMBIT' Zaigrajte šah i pomozite peteročlanoj obitelji

Festival Gruž poziva na Humanitarni šahovski turnir ‘Dubrovački gambit’ koji će se održati ovu subotu 3. srpnja u parku Luja Šoletića u Gružu. Turnir je amaterskog karaktera te su na njega pozvane sve generacije, od onih najmlađih do onih najstarijih.

Radi epidemioloških mjera broj prijava je ograničen na 60 te se potrebno prijaviti na mail gruzfestival@gmail.com do petka navečer.

Ovom turniru organizatori su htjeli dati i jednu humanu crtu tako da ga organiziraju zajedno sa svima već znanom humanitarnom grupom ‘Tata je Tata –Dubrovnik’ , gdje će se umjesto kotizacije za sudjelovanje skupljati dobrovoljni prilozi za jednu peteročlanu obitelj iz Dubrovnika, za daljnje potrebe troškova liječenja djece, koji su zaista visoki.

Prilog nije obavezan za sudjelovanje na turniru te je svako pozvan izdvojiti koliko mu osobna situacija dopušta. Iz organizacije Festivala Gruž pozivaju i sve one koji možda ne igraju šah da dođu i podrže ovu humanitarnu inicijativu.

Turnir počinje u subotu 3. srpnja u 8.30 ujutro u parku Luja Šoletića. Nakon kratke uvodne riječi organizatora, sudionici će se upoznati s pravilima te započeti turnir.

Turnir organizira Kulturni centar Jadran u suradnji sa udrugom Informadur, Zajednicom tehničke kulture Dubrovnik, grupe Tata je tata, Udrugom veterana, vojnika i domoljuba uz potporu Grada Dubrovnika i Turističke zajednice Dubrovnik i tehničku podršku Šahovskog kluba Dubrovnik.

-Dođite, družite se sa nama, zaigrajte šah i pomognite ovoj mladoj dubrovačkoj obitelji da prebrodi tešku situaciju – poručuju organizatori.

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist