Županija

Pitanje je dana kad će skulptura Župke obogatiti šetnicu u Srebrenom

Umjetnik i kipar Petar Dolić izradit će skulpturu Župke s košićem na glavi u prirodnoj veličini slivenoj u bronci. Dolić je pobjednik natječaja koji je provedem u 2020. godini. Ideja za projekt rodila se još 2019. godine. Izradom skulpture obilježit će se obljetnica 100 godina organiziranog turizma u Župi dubrovačkoj, a koja se navršila u 2020. godini. Pojava pandemije uzrokovane virusom Covid-19 poremetila je planove, no unatoč tome nije se odustalo od ideje. Općinski Načelnik Silvio Nardelli i direktorica TZO Anamarija Kusalo održali su sastanak s Petrom Dolićem.
-S ponosom možemo reći da je projekt došao u svoju finalnu fazu, i upravo je tema ovog sastanka bio dogovor o načinu postavljanja skulpture i prilagodbe svečanosti otvorenja propisanim epidemiološkim mjerama. Pitanje je dana kada će nam skulptura Župke obogatiti šetnicu u Srebrenom, vratiti duh prošlosti u kojem je vrijedna Župka odlazeći na tovaru u Grad na placu, postala simbol mukotrpnog rada na zemlji. Kao takva zaslužila je mjesto u srcu Župe da se očuva uspomena na starinu – istaknuli su iz Župe dubrovačke.

Pročitajte još

SASTANAK NA PELJEŠCU Vučković najavila potpore za vinare

Dulist

Županija sufinancira kamatnu stopu za kredite HAMAG BICRO-a

Dulist

Otvoren obnovljeni Gradski muzej u Korčuli

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija