Aktualno

“Pitanja mnogo, odgovor jedan: Veleizdaja”

"Pitanja mnogo, odgovor jedan: Veleizdaja"

Predsjednik Županijskog vijeća HSLS-a Vicko Ivančević uputio je priopćenje za javnost u kojem se osvrnuo na moguću ratifikaciju sporazuma Tuđman – Izetbegović po pitanju razgraničenja s BiH. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

„Dva škoja u Malostonskom zaljevu i vrh poluotoka Kleka – Imenovati Saborsko istražno povjerenstvo

Dr. Mate Granić, bivši ministar vanjskih poslova tvrdi:

'Tuđmana je zanimalo kako je Komisija došla do razgraničenja na moru, na što mu je brigadir Dobranović rekao da je to rješenje sugerirao Hidrografski institut iz Splita, da su pomno proučeni katastarski dokumenti i da su obavljeni razgovori s ljudima na terenu. Tuđman je nakon toga odlučio potpisati Ugovor. U ad hoc formiranoj međudržavnoj komisiji za razgraničenje koju su s hrvatske strane vodili tadašnji pomoćnik ministra vanjskih poslova Joško Paro i brigadir Hrvatske vojske Željko Dobranović, Dobranović je bio zadužen za karte i sigurnosni aspekt.

Nakon ovakve i sličnih izjava Hrvatski hidrografski institut iz Splita u priopćenju koje je potpisao doc. dr. Zvonko Gržetić, ravnatelj Instituta navodi: „ Morska granica RH s BiH iscrtana je po koordinatama sukladno direktnom zahtjevu Ureda predsjednika Franje Tuđmana i kao takva predana natrag Uredu predsjednika.'

Pitanja mnogo, a odgovor je jedan: Veleizdaja.

Odgovorna i hrvatskim interesima posvećena Vlada predložit će Hrvatskom saboru imenovanje Saborskog istražnog povjerenstva da se razotkrije veleizdaja te ugovor o razgraničenju proglasi ništavnim umjesto da srlja s prijedlogom ratifikacije ugovora kojim se hrvatski državni teritorij predaje drugoj državi.

Ovih dana po medijima nas neki stručnjaci međunarodnog prava plaše mišljenjem da odustajanje od ugovora, potpisanog tada od predsjednika Republike, znači ponovno utvrđivanje granice s Bosnom i Hercegovinom.

Pitamo: Zašto na osnovama međunarodnog prava ponovno ne utvrditi granicu s Bosnom i Hercegovinom? Čega se Republika Hrvatsaka treba plašiti? Zar je tim ugovorom oštećena Bosna i  Hercegovina!

E MOJ NARODE!

Predsjednik Županijskog vijeća HSLS-a
Vicko Ivančević“

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist