Aktualno

“Dižem glas protiv ukidanja dopisništva Slobodne”

"Dižem glas protiv ukidanja dopisništva Slobodne"

Dubrovački biskup msgr. Mate Uzinić na svom profilu na društvenoj mreži Facebook objavio je osvrt na ukidanje dubrovačkog dopisništva Slobodne Dalmacije. Biskupov osvrt prenosimo u cijelosti:

"Glas za radnike!

Znam da mnogi, kao i ja osobno, nisu zadovoljni svim onim što u novinama čitamo, da se u našim novinama pišu čudni komentari i stvari koje nisu uvijek na strani istine i dobra, kao i da svi mislimo da bi nam stvarnost mogla biti puno ljepša bez crnih vijesti i žutila koje nije baš na diku onima koji stvaraju novinu.

Usprkos tome smatram potrebnim oglasiti se protiv ukidanja dopisništva Slobodna Dalmacije u našem Gradu i protiv davanja otkaza djelatnicama tog dopisništva koje je iznjedrilo generacije dobrih novinara i fotoreportera, zahvaljujući kojima se glas iz ove naše Dubrave širio diljem svijeta u vremenima kad nam je Grad bio razaran, a širi se i sada dok živimo u slobodi, ali i opterećeni poteškoćama vremena u kojima živimo.

Istina je da su to vremena recesije, i da se gleda svaka kuna, i da danas nikome nije lako ni kupovati novine, a kamoli raditi u medijskim kućama koje same plaćaju grijehe svojih često pogrešnih uređivačkih politika, ali mi je i žao što cijenu ovoga, kao i mnogih drugih promašaja, moraju ponovno platiti radnici jer se, po svemu sudeći, i u ovom slučaju radi o namjerama koje u svojoj srži daju prednost profitu u odnosu na konkretne ljude koji nastoje marno i savjesno obavljati svoj stresni i odgovorni novinarski posao na korist čitave zajednice, osobito Dubrovnika i sela i zaselaka u okolici Grada, a novinari ovog dopisništva su to činili i žele činiti.

Ovo nam je prilika da se svi zapitamo jesu li uz ovakvu vlasničku i uređivačku politiku mediji u Hrvatskoj nositelji ili su tek stvaratelji istine, tj. služe li nam na izgradnju ili su nam na propast?!

Ne bih htio da bude ovo drugo.

Stoga, dižem svoj glas protiv odluke o ukidanju dopisništva Slobodna Dalmacije u Dubrovniku, dajući podršku djelatnicima tog dopisništva u njihovim nastojanjima da sačuvaju svoja radna mjesta.

Ovom glasu pridružujem i glas za sve radnike čija su radna mjesta ugrožena, a na sve, osobito one koji su ostali bez posla i njihove obitelji, zazivam Božji blagoslov!

Mate"

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist