Kultura

Pismo intendantice Dore Ruždjak Podolski uoči 73. Igara

Manje od mjesec dana dijeli nas do velikih, 73. Igara. Tim povodom, u  vijestima iz Festivalske palače, intendantica Dora Ruždjak Podolski objavila je kratko intimno pismo…

Uzbuđenje oko posljednjih priprema uvijek krasi i posebna briga za svaki, pa i ponajmanji detalj. Tiskaju se programi, izrađuju suveniri, kuća od Igara otvara vrata za svoju publiku, postavljaju se gledališta i pozornice, šivaju se kostimi, ugađaju glasoviri, a glumci, glazbenici, redatelji kao i ostala festivalska čeljad bruse svoje vještine kako bi dali najbolje od sebe, u Gradu, Gradu.

I kao što Lorcin Mjesec traži utočište u Čovjeku, i kao što će vjetar i ove godine dognati Negromanta da nam ukaže na kugodi lijepu stvar, tako se i mi djelatnici od Igara, a ima nas uistinu mnogo, trudimo doprinijeti magičnom trenutku susreta, razmjeni iskustava a ponekad čak i dijeljenju srca.

Sada, kada svijet kreće nabolje, bit će nam to još veća čast, a uz 40 raznorodnih programa na 16 različitih lokacija, i draga i svečana obveza.

Dora Ruždjak Podolski

Pročitajte još

Mladi glazbenici Barbara Ćorak i Ivo Baule održat će koncert u čast Vlahu Bukovcu

Dulist

Večer J. S. Bacha u izvedbi Maka Grgića i Meagan Martin

Dulist

‘Konavoski tkalci’ vraćaju se doma za rođendan Vlaha Bukovca!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija