Kultura

Pisac, dizajner i perfromer Stanislav Habjan predstavlja se izložbom ‘Identiteti’

U petak 21. svibnja s početkom u 19 sati u Art radionici Lazareti svoje široko umjetničko djelovanje predstavit će pisac, dizajner, perfromer Stanislav Habjan izložbom IDENTITETI.

U prostoru Lađe X. autor će se predstaviti najnovijim radovima u tri osnovna medija kojima se bavi; kao likovni umjetnik, kao performer i kao pisac.

Izložbu IDENTITETI čini trideset kvadratičnih formata koji na različite načine kolažiraju riječi i fotografiju. Pokazujući kako se sadržaj i značenje fotografije u potpunosti mijenja s tek minimalnom intervencijom na njoj samoj ili pak s dodatkom teksta ili druge fotografije, koristeći pritom primjere i epizode iz vlastita života, autor gradi i predstavlja svoj osobni identitet mozaikom uzoraka koji vode do završne (zasad) poruke: We all contain multitudes.

U prostoru Galerije Otok istodobno će biti postavljena izložba SHE_2 koja će predstaviti arhitektonsko rješenje za šibenski Trg Poljana, a koje je izradio dubrovački arhitektonski studio Atelier Minerva. Kao grafički dizajner Habjan je za projekt Trga radio koncept Air Mail Twins.

Izložbu SHE_2 oblikuju oblikovale su arhitektice Ivana Tutek i Bernarda Lukač.

U dvorištu ARL tijekom otvorenja Habjan će se predstaviti i performansom CAR JE GOL U GOSTIMA. Koautori i suizvođači izvedbe su glazbenik Ante Perković i glumac Sreten Mokrović.

Izložbe se mogu pogledati do 5. lipnja 2021. svakog radnog dana od 12 do 20 h; a neradnim danima prema dogovoru o terminu posjeta.

U subotu 22. svibnja s početkom u 12 h o književnom i dizajnerskom radu razgovarat će Staša Aras i Stanislav Habjan.

Pročitajte još

JULIJANA ANTIĆ BRAUTOVIĆ U ovoj godini naš naglasak je na obnovi dubrovačkih ljetnikovaca

Dulist

Adio maestro! Napustio nas je jedan od najvećih hrvatskih dirigenata Nikša Bareza

Dulist

U KNJIŽNICAMA Otvorena prva novogodišnja izložba ‘La mer’ Nena Kere

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija