SportUrednički izbor

Petra Đurković prva judo majstorica u povijesti Konavala

Petra Đurković prva judo majstorica u povijesti Konavala

Petra Đurković prva je judo majstorica u povijesti Judo kluba Konavle Cavtat. Naime, u nedjelju, 28. svibnja u Solinu položila je za crni pojas, 1. dan, što je ponosno potvrdio za DuList trener Sado Bečić.
– Petra je djevojka koja je počela trenirati judo u osmoj godini, tako da već punih deset godina trenira judo. Osvajačica je mnogobrojnih odličja, a bila je juniorska viceprvakinja i kadetska prvakinja. Zadnje tri godine u seniorskom uzrastu je treća, uvijek se vraća s prvenstva države u seniorskom uzrastu kao osvajačica brončanog odličja iako nije još pravi senior, s obzirom da još nema 18 godina – rekao je trener Bečić, ističući kako je Petra jako dobra kao natjecateljica i na nju uvijek mogu računati.
– Prošla je cijeli niz polaganja pojaseva i posljednje dvije godine imala je smeđi pojas dok nije položila za majstoricu. Nadam se da će i nakon nje biti još majstorica, tako da mogu s ponosom reći da je ovo prvi put u povijesti kluba da je ženska osoba majstorica juda, što je velika stvar za naš klub – istaknuo je Bečić, navodeći dalje kako je Petra još jednu godinu gimnazijalka, nakon čega planira otići u Zagreb na studij.
– Nadam se da, kada se vrati u Dubrovnik, da će nam pomoći kao sudac ili trenerica, s obzirom da je ona vrlo ozbiljna i pametna za svoje godine te sve zadatke koji joj se daju s lakoćom odrađuje – naglasio je trener Bečić.
Petra Đurković bila je među mlađim kadidatkinjama u ženskom uzrastu na polaganju u Solinu, ali i među muškarcima. Osim Petre, za crni pojas položili su i Goran Mileta, koji u klubu djeluje kao trener, kao i Vlaho Bratičević. U Judo klubu Konavle Cavtat djeluju još Silvio Oblizalo, 1. dan crnog pojasa, koji vodi treninge na Grudi, Matko Klarić, 2. dan crnog pojasa, koji vodi najmlađe uzraste i Sado Bečić, 5. dan crnog pojasa.
– Malo smo se ‘pojačali’ i koristit ćemo sve nositelje crnog pojasa kao trenere i voditelje grupa u školama – poručio je za kraj trener Sado Bečić.

Foto: Sado Bečić/Privatna arhiva

 

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist