Aktualno

Peti dan cijepljenja protiv gripe u ljekarni Gruž već potrošene sve doze cjepiva

Peti dan cijepljenja protiv gripe u ljekarni Gruž već potrošene sve doze cjepiva

Još ovog ponedjeljka otpočelo je cijepljenje protiv gripe. Hrvatski zavod za javno zdravstvo za potrebe Dubrovačko-neretvanske županije ove godine nabavio je 10.300 doza cjepiva, a u prvoj distribuciji zaprimljeno je 4.900 doza, dok će u drugoj za desetak dana pristići preostalih 5.400 doza.

Cijepljenje se vrši u ambulantama izabranih liječnika obiteljske medicine, liječnika male te predškolske djece, no i u pojedinim ljekarnama. Od ljekarna u sastavu ustanove Dubrovačke ljekarne cijepljenje se zbog prostornih zadatosti odvija isključivo u Gružu, a sva cjepiva već su potrošena pa se čeka isporuka novih doza, objasnila nam je ravnateljica Marija Bagović Lučić. U tijeku je i naručivanje za termin primanja cjepiva.

Planirane količine cjepiva se naručuje na početku svake godine na osnovu utrošenih doza u prethodnoj sezoni gripe. Podsjetimo, u prošloj sezoni 2018./2019. u našoj županiji je cijepljeno 9.243 osobe te je slijedom toga naručeno 10.000 doza cjepiva.

– U vrijeme te narudžbe nije bilo nikakvih saznanja o mogućoj COVID-19 infekciji i većoj potrebi za cijepljenju protiv gripe. Znajući da će interes biti daleko veći za cijepljenje od iskazanih potreba Hrvatski zavod za javno zdravstvo je osigurao nešto veće količine za cijelu RH pa je tako i naš Zavod za sada dobio još 300 doza više od planiranih. Također se planiraju i dodatne količine cjepiva koje će Hrvatski zavod za javno zdravstvo nabaviti u prosincu i distribuirati Zavodima – stoji na službenim stranicama županijskog HZJZ-a.

Pročitajte još

Franković čestitao odbojkašicama: Svima ste pokazale da tamo itekako pripadate

Dulist

NAGRAĐEN PROTO-ARCH Priznanje za spomen obilježje poginulom vatrogascu Goranu Komlencu

Dulist

GRAND PRix Manjgura osvojila zlato za konferenciju ‘The Wolf strikes again’

Dulist