Kultura

PETAK Izložba učenika Pomorsko-tehničke škole ‘Tragom Miha Pracata’

U okviru Dubrovačkog zimskog festivala i povodom obljetnice rođenja Miha Pracata, u petak 9. prosinca 2022., u 13 sati u Narodnoj knjižnici Grad bit će otvorena izložba učenika Pomorsko-tehničke škole pod nazivom “Tragom Miha Pracata”.

Izložba je dio projekta u organizaciji Pomorsko-tehničke škole Dubrovnik i Dubrovačkih knjižnica kojim su u suradnji s Dubrovačkim muzejima i Državnim arhivom u Dubrovniku obilježili Dan škole (6. prosinca), 170. obljetnicu škole, ali i obljetnicu rođenja jednog od najpoznatijih i najzaslužnijih dubrovačkih pomoraca Miha Pracata. Voditelji projekta su profesorica Hrvatskoga jezika Mariela Marković i profesori nautičkih predmeta Maro Bošnjak i Miro Boroje. U projektu sudjeluju učenici prvih razreda pomorskih nautičara koji su tragom života Miha Pracata, igrajući igru Potrage za blagom, posjetili nekoliko lokacija – Pomorski muzej, Knežev dvor, Ulicu Miha Pracata, Porat i na koncu Državni arhiv u Sponzi. Na svim su tim lokacijama učenici dobili dio slagalice o životu i značaju ovog znamenitog pomorca, učili su o pomorstvu njegova vremena, upoznali se i sa sadržajem njegove oporuke, ali i dobili i kreativne, zabavne zadatke kako bi im ovo učenje i traganje biti zanimljivije. Od materijala nastalih tijekom Potrage učenici će pripremiti interaktivnu izložbu čiji će dijelovi biti predstavljeni i na društvenim stranicama suradničkih ustanova.

Pročitajte još

FOTO Susret riječi sa Slavicom Stojan i Vesnom Čelebić

Dulist

[FOTO] Predstavljen program 74. Igara, očekuju nas četiri dramske premijere

Dulist

‘Na početku bijaše hrid’ Slavice Stojan, ukoričena povijest Dubrovnika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija