Kultura

Pet premijera i pet večeri s piscima

atrij sponza ljetne igre 110813

Dubrovačke ljetne igre u suradnji s Hrvatskim društvom pisaca uz autoricu Mani Gotovac predstavljaju program „Pisci u Sponzi“ naslovljen „I da te ljubim i da te čuvam“ u sklopu kojeg će šest renomiranih hrvatskih pisaca u pet večeri izvesti pet priča o ljubavi, od 20. do 24. kolovoza u 21:30 sati u atriju palače Sponza.

Program naslovljen po stihu Luka Paljetka „I da te ljubim i da te čuvam“ publici će u pet večeri predstaviti pet priča o ljubavi, kao pet činova jedne predstave ili kao pet malih festivalskih premijera. Tako će svake večeri u Sponzi drugi pisac, drugi roman, druga pjesma, progovoriti o ljubavi. Uz profesionalne glumce, plesače, glazbenike, svaki od pisaca na tu jednu večer preuzima ulogu glumca i sudjeluje u predstavi. Redateljica svih činova, osim „Pričaj mi o Gorkome“, je Vlatka Vorkapić, scenaristica i redateljica niza nagrađivanih dokumentarnih serija, nekoliko nagrađivanih kazališnih predstava i dugometražnog igranog filma „Sonja i bik“. Marija Šegvić i Silvio Vovk glumci su koji se pojavljuju svih večeri osim u „Pričaj mi o Gorkome“ u kojem igraju Judita Franković, Hana Hegedušić i Robert Plemić.

Prve večeri, 20. kolovoza, izvodi se poglavlje „Tišina“ iz romana „Kalendar Maja“ Zorana Ferića, iduću večer na programu su balade o ljubavi „Ušao sam u sobu i našao te kako spavaš“ Tomislava Bajsića i „Ofelija i Hamlet“ Irene Matijašević, dok će treću večer, 22. kolovoza biti izvedena predstava Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu „Pričaj mi o Gorkome“, nastala po autobiografskom romanu „Fališ mi“ Mani Gotovac. Sljedeću večer izvest će se „Pisac i ja“ autora Nikole Petkovića, a autor zadnjeg čina priče o ljubavi „I da te ljubim i da te čuvam“ je Luko Paljetak, a pod nazivom „Bijela tama“ odigrat će se 24. kolovoza.

Ulaz je besplatan, ali je ulaznice potrebno ranije  preuzeti u prodajnom uredu Igara u Festivalskoj palači na adresi Od Sigurate 1. Iznimka je predstava „Pričaj mi o Gorkome“ Mani Gotovac i HNK u Varaždinu koja će biti izvedena 22. kolovoza u 21:30 sati u palači Sponza, a za koju su ulaznice u prodaji po cijeni od 120 kuna.

Pročitajte još

Međunarodni festival ‘Midsummer Scene’ slavi 10 godina

Dulist

STRUČNO VODSTVO KROZ KNEŽEV DVOR Sudionici imali jedinstvenu priliku posjetiti Notarijat i Raguzinu

Dulist

‘UMIŠLJENA MIŠICA’ Lutkarska predstava za najmlađe ove nedjelje

Dulist