Crna kronika

Pet Albanaca zaustavljeno u ilegalnom prelasku granice

Granica RH

Policijski službenici Policijske postaje Gruda su u subotu, 18. listopada, spriječili tri osobe u pokušaju nezakonitog prelaske državne granice, i dvije osobe u pomaganju nezakonitog prelaska, svi državljani Albanije.

Radi se o muškarcu koji je nezakonito, pješice, prešao državnu granicu između Crne Gore i RH, a potom se prema prethodnom dogovoru ukrcao u vozilo albanskih nacionalnih oznaka koje je legalno prešlo državnu granicu, a u kojem se osim vozača, nalazila još jedna muška osoba.

Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o strancima, vozač i suvozač su uz optužni prijedlog dovedeni u Prekršajni sud u Dubrovnik, dok je trećem državljaninu Albanije u upravnom postupku određena zabrana ulaska i boravka u RH u trajanju od jedne godine, a Crnoj Gori je najavljena njegova readmisija.

U ostala dva slučaja, radi se također o dva državljanina Albanije, koji su istog dana prilikom ulazne granične kontrole na MCGP Karasovići, policijskim službenicima dali na uvid krivotvorene albanske isprave.

Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo krivotvorenje isprave oni su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Pročitajte još

Prometna nesreća u Gružu

Dulist

[FOTO] MALOLJETNIČKO NASILJE NA PROFILU ‘MOLI SE DUBROVNIK’ Brutalnost s TikToka izašla na ulicu

Nora Di Leo

TUŽAN DAN U DUBROVNIKU Preminuo i Antun Tonći Matković

Dulist