Crna kronika

Pet Albanaca uhićeno u pokušaju ilegalnog prelaska granice

Granica RH

Tijekom posljednja četiri dana policijski službenici Policijske postaje Gruda spriječili su pet osoba koje su u dva odvojena slučaja pokušali nezakonito ući u Republiku Hrvatsku.

Radi se o 25-godišnjem albanskom državljaninu koji je u četvrtak, 21. svibnja zatečen na Grudi u Konavlima nakon što je prethodno nezakonito pješice prešao državnu granicu između Crne Gore i Republike Hrvatske. Rješenjem o protjerivanju određena mu je dvogodišnja zabrana ulaska i boravka u RH te je temeljem Sporazuma o readmisiji predan djelatnicima granične policije MUP-a Crne Gore.

U drugom slučaju se radi o četvero albanskih državljana koji su u noći 25. svibnja oko 3 sata na državnoj cesti D-8 nedaleko od graničnog prijelaza Karasovići, kontrolirani kao putnici u osobnom vozilu albanskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao njihov 30-godišnji sunarodnjak. Kontrolom je utvrđeno kako jedan od putnika nema potrebnu ispravu za prelazak državne granice, dok ostalih troje putnika u putovnicama nemaju utisnut ulazni pečat Republike Hrvatske. Zbog sumnje u nezakoniti prelazak državne granice i pomaganja u nezakonitom prelasku svi su uhićeni i dovedeni u prostorije policije te će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv njih biti podnesene odgovarajuće prijave.

Pročitajte još

Prometna nesreća u Gružu

Dulist

[FOTO] MALOLJETNIČKO NASILJE NA PROFILU ‘MOLI SE DUBROVNIK’ Brutalnost s TikToka izašla na ulicu

Nora Di Leo

TUŽAN DAN U DUBROVNIKU Preminuo i Antun Tonći Matković

Dulist