Aktualno

Pervan gradi hotel u Slanome, vrijednost iznosi oko 18 milijuna eura

Pervan gradi hotel u Slanome, vrijednost iznosi oko 18 milijuna eura

S ishođenom građevinskom dozvolom u svoju punu realizaciju kreće prvi greenfield hotelsko-turistički projekt švedsko-hrvatskog poduzetnika Darka Pervana.

U javnosti je sam Pervan, inače veliki izumitelj, najviše percipiran po značajnim ulaganjima u drvnoprerađivačku industriju RH i po uspješnom poslovanju nekoliko izvozno orijentiranih drvnih tvrtki u Ogulinu, Bjelovaru i Otoku koje su u velikom investicijskom zamahu. Kao ‘šlag na tortu’ dolazi ovih dana i formalno zaključen proces vlasničkog preuzimanja vinkovačke DI Spačva u sustav Pervanove Bjelin Grupe, piše Poslovni dnevnik.

Međutim, paralelno s ovim aktivnostima već više od jednog i pol desetljeća odvijaju se Pervanove investicije u hotelsko-turistički te nekretninski biznis na atraktivnom području Dubrovnika i šire okolice, s time da je najnovije ulaganje upravo zbog greenfield karaktera specifično, kako za samog Pervana, tako i šire gledano za hrvatsku hotelsku industriju, u kojoj greenfield ulaganja u proteklom razdoblju nisu bila dominantan oblik investiranja.

Posrijedi je projekt na ledini veličine 10.000 m2 gdje će iz temelja niknuti nov hotel Slano čija planirana vrijednost iznosi oko 18 milijuna eura. Hotel Slano, kad krene s radom, imat će 4 zvijezdice, ali tek u početnoj fazi poslovanja, budući da se investicijskim projektom predviđa hotelska novogradnja prema standardima najviše kategorije, potvrdio je član Uprave Pervanovo Grupe Stjepan Vojinić, ujedno predsjednik uprave Bjelin Grupe.

“Do kraja godine bit će upućen poziv izvođačima radova”, izjavio je Vojinić dodajući da će odmah nakon odabira ponuđača krenuti s realizacijom projekta jer je cilj da novi hotel počne raditi u sezoni 2024. Hotel Slano, prvi je iskorak ovog poduzetnika na teren hotelske industrije greenfield ulaganjem u već razgrananom nekretninskom biznisu u kojem se širio polugom preuzimanja, poput pojedinih poznatih ruševnih dvoraca kao I derutnih palača koje je potom čekala temeljita obnova.

Ujedno, drugi je to hotel po redu iz grupacije Pervanovo. Prvi je Hotel Kazbek, obnovljeni renesansni dvorac koji je bio vlasništvo obitelji Zamanja. Ukupne investicije u ovaj dio poslovanja zajedno s ulaganjima u hotel Slano penju se na oko 85 milijuna eura.

Uz 20-ak apartmana u Dubrovniku te niz vila (npr. Vila Riva Apartments, Vila Tereza u Čilipima, Villa Franica u Dubrovniku ), najnovije operacije u znaku su završetka renovacije nekadašnjeg dvorca obitelji Ohmučević koji će poslovati kao rezidencijalna vila.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

POMOZIMO MALENOM ROKU Trogodišnjaku dijagnosticiran tumor na mozgu

Dulist

ANDRO VIDAK NAJAVIO SVEČANO OTVORENJE: Neizmjerno sam zahvalan zbog velike podrške dubrovačke javnosti!

Andrea Tomurad