DuList IN

Perkovićev pogled u Rundeka

perkovic rundek 01

'Knjiga o pjesmama: Rundek, između' najnovija je knjiga Ante Perkovića promovirane danas u Saloči od zrcala, a na promociji je o knjizi govorio sam autore te Siniša Dragutinović iz Udruge mladih Orlando.

Uvodno se publici obratio sam Dragutinović zahvalivši se autoru koji je u svojoj novinarskoj karijeri često 'gurao' dubrovačku scenu te samim time i naše bendove.

'Knjiga o pjesmama: Rundek, između', donosi , kako je istaknuo i Perković – 'intimne, poetske zapise u prvom licu koji će vam bolje od bilo kakve biografske fikcije ocrtati čovjeka i njegovo vrijeme'.

Autor je također istaknuo i zanimljiv detalj stvaranja knjige. Naime, većinom su se sam Rundek i on dopisivali e-mailom, stoga su odgovori završili u knjizi, unatoč tome što to Rundek nije očekivao.

– Ali, nije mi zamjerio – kaže Perković, koji je istaknuo u toku večeri i kako ovo 'nipošto nije biografija', već zaista pogled iznutra.

Na predstavljanju u Knjižnici pušten je i tonski zapis ljudi koji su pratili Rundekovu karijeru, od prvih nastupa s Haustorom na krilima „Novo vala“, preko anegdota iz života i okolnosti vremena, do zavšne izjave samog Rundeka.

Knjiga donosi 18 poglavlja, a 17 ih ja naslovljeno nekom od njegovih pjesama i jedno s pjesmom EKV-a „Kao da je bilo nekad“ koju Rundek redovito izvodi na svojim koncertima. Perković otkriva kako je netipičnost ove biografije što je između poglavlja umetnuo i tekstove koje je sam Rundek pisao, odgovarajući na njegova pitanja mailom. Poglavlja prate njegov život, stvaralaštvo, ali i okolnosti vremena u kojem su stvarane njegove pjesme.

Ante Perković je hrvatski novinar, publicist, rock-kritičar i glazbenik. Do sada je objavio četiri knjige – biografiju sastava Pips Chips & Videoclips "Dugi vikend u zemlji čudesa", dvije zbirke tekstova (kolumni Slijepi putnik i blogova 365) i vodič kroz rodni grad "Volite li Zadar?". Rockersku karijeru je započeo u sastavu Djeca, s kojim je snimio dva albuma. Godine 2007. objavio je svoj prvi samostalni album ''Svi me vole dok me ne upoznaju''.

 

Pročitajte još

[FOTO] PUN GRAD TURISTA Điravaju, razgledavaju, fotografiraju se

Dulist

[FOTO] PLESNI STUDIO LAZARETI Sjajni rezultati na natjecanju u Mostaru!

Dulist

SJAJNI REZULTATI NA DRŽAVNOM PRVENSTVU Župske mažoretke Lara i Katarina osvojile zlato!

Dulist