Sport

Perkovac: ‘Za nijansu smo čak bili bolji, ali kad im daš loptu u ruke…’

goran perkovac hrvatski rukometni savez
, Traininig Croatia, EHF Euro 2024, Mannheim, Germany, 11.01.2024., Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

Hrvatska je večera u nevjerojatnoj utakmici protiv Francuza izgubila 32:34. Nakon poraza za RTL je izbornik Goran Perkovac rekao da je sretan, ali i tužan

– Vrlo sam sretan zbog dječaka koji su pokazali da mogu igrati s najboljima na svijetu, ali sam jako tužan jer smo napravili toliko glupih pogrešaka, dali smo im loptu u ruke sigurno šest-sedam puta, nisu morali raditi za to. Najeklatantniji primjer je igrač više kod 27:26 kad su šutirali na prazan gol. Usudio bih se reći da smo bili bolji, ali s toliko gluposti je to previše. Niti sam tražio uzrok niti ću ga tražiti, ali činjenica je da imamo mlade momke koji tek od prije četiri-pet mjeseci igraju na ovom nivou. Normalno je, naučit će reagirati, ali šteta je što nismo izvukli neriješeno, a bilo je lako moguće – rekao je izbornik te komentirao i sjajnog Kuzmanovića.

– Kuzmanović je bio odličan, to smo morali kapitalizirati i uzeti bod, kad imaš 16 obrana ukupno, to je nešto ogromno. nismo se oslanjali na njega, izigrali su nas, ali zbog naših pogrešaka, ne njihove dominacije. Za nijansu smo čak bili bolji, ali kad im daš loptu u ruke… – naveo je.

Rekao je više i o tome što dalje.

– Svaka iduća utakmica nam je finale Europskog, Svjetskog, Olimpijskih igara, svega! Imamo ogromne šanse, moramo se dobro odmoriti, odigrati na visokom nivou jer Mađari nisu naivni, fizički su još jači od Francuza, bit će to teška i lavovska borba – zaključio je Perkovac.

Foto: Hrvatski rukometni savez

Pročitajte još

Mateo Jerković viceprvak HEP prvenstva Hrvatske

Dulist

PRVENSTVO HRVATSKE U TENISU Dubrovčanin Mateo Jerković u finalu parova do 16 godina

Dulist

[FOTO] PRVENSTVO DALMACIJE Sjajni rezultati Atletskog kluba Dubrovnik!

Dulist