Sport

PAKLENI DVOBOJ HRVATSKE I FRANCUSKE Nakon nevjerojatne borbe Francuzi uzeli pobjedu

hrvatska vs. francuska europsko rukometno prvenstvo hrs
, France vs Croatia, Men's EHF EURO 2024 Germany, Cologne, Germany, 18/01/2024, Mandatory Credit © Uros Hocevar / kolektiff

U drugom krugu rukometnog prvenstva u Kölnu su napetu utakmicu naši rukometaši odigrali protiv Francuza. Sve nade smo položile u to da se ponovi nevjerojatna igra koju smo pokazali sa Španjolskom. Ipak, to se nije dogodilo, igra je bila teža, hrvatski reprezentativci su zbog žurbe propustili neke prilike i brzopleto gubili lopte, a Francuzi su ih i bez toga dobro namučili. Utakmica je na kraju završila rezultatom 34:32 za Francusku.

Definitivna zvijezda večerašnjeg dvoboja nevjerojatni je Dominik Kuzmanović koji je pokazao što znači vratar.

Prva večerašnja prepreka bio je izostanak kapetana momčadi Domagoja Duvnjaka koji nije mogao igrati zbog povišene temperature, a osim njega nisu igrali ni ozlijeđeni Ivan Martinović te vratar Filip Ivić.

Odmah na početku su obje momčadi pokazale dobru igru, blokade, ekspresno uzvraćanje – očito je, do pobjede neće nitko lako doći. Do 8. minute Francuska je imala dva isključenja. Vodstvo smo držali do 11. minute, ali nam se potkrada greška u napadu te Descat spušta na -1, a Mem izjednačava. Nikola Karabatić pogađa i Francuska prvi put večeras vodi, 8:7. Ipak, Načinović brzo vraća za 8:8, a onda prvo isključenje na utakmici za Hrvatsku i to za Lučina. Mem zabija svoj treći gol, a Perkovac poziva prvi time-out. Nepotrebna žurba naših momaka dovela je i do preokreta, Hrvatska griješi u napadu, Lenne zabija na prazan gol, Francuska povela za +2.

Čekao se povratak u početni ritam, hoćemo li se uspjeti vratiti? Nadu daje Kuzmanović koji je fantastično obranio Descatu, pa Kušan s crte pogađa i vraća Hrvatsku na -2, ali momci nikako da smanje razliku ni povedu. Maraš otvara priliku, pred završnicom prvog dijela smanjuje razliku na -1, Kuzmanović ponovno fenomenalan u obrani, pa Maraš izjednačuje – odličan preokret pred kraj prvog dijela. Descat gasi nadu pogotkom za Francusku, ali Karačić brzo izjednačuje. Poluvrijeme završava rezultatom 18:18.

U drugom poluvremenu tražili smo prilike, ali Maraš nije iskoristio prvi napad, pa za Francusku zabijaju Tournat i Karabatić. I dalje napeto, žestoke akcije i reakcije – s jedan razlike za Francusku, bore se obje momčadi do 41. minute kada za Francusku Fabregas i Nahi daju brzinske golove, rezultat 24:21. Treće isključenje i crveni karton dobiva Fabregas, ali Hrvatska ne koristi sedmerac.

Deset minuta do kraja, Hrvati se bude, odličan Kuzmanović brani sedmerac pa još jedan udarac i to jakom Karabatiću, a Srna odmah uzvraća na drugoj strani, vraćamo se na -1. Otvara se prava prilika, a onda 9 minuta do kraja Mem i Načinović dobivaju isključenja, iako nejasno zbog čega je točno i Načinović dobio isključenje – Mema su isključili zbog prekršaja na njemu, a Načinovića zbog prenaglašene reakcije za prekršaj. Zanimljiva presuda.

Hrvatska nije dugo držala malu razliku, u 54. minuti Tournat vraća Francuskoj +3, zatim za Hrvatsku zabija Kušan, Francuska zove time-out. Kuzmanovićeva odlična obrana motivira momčad, utakmica tri minute do kraja ponovno neizvjesna, Klarica opet vraća na -2, pa zabija Jelinić na -1. Francuska odgovara, a onda Karačić opet vraća na -1. Touranat i Kušan se iskazuju svaki s jedne strane, pa 30 sekundi do kraja Tournat još jednom i Francuska ostaje na +2.

Nevjerojatno napeta utakmica sve do kraja, a pobjedu na kraju uzima Francuska.

HRVATSKA – FRANCUSKA 34:32
Köln, Lanxess Arena

HRVATSKA: Mandić (2), Klarica 4, Cindrić 2, Srna 6, Šoštarić 3, Načinović 1, Jelinić 4, Kuzmanović (13), Mihić, Glavaš 1, Šipić, Kušan 3, Lučin, Mamić, Karačić 4, Maraš 4

FRANCUSKA: Desbonnet (2), Mem 6, Mahe 2, Prandi 1, Porte 1, Fabregas 3, Descat 3, Bellahcene (5), Nahi 2, Lenne 3, Tournat 4, N. Karabatić 5, L. Karabatić 1, Konan, Remili 3, Richardson

Foto: Hrvatski rukometni savez

Pročitajte još

Pohvalili se iz Grada: ‘U sportsku infrastrukturu od 2018. uloženo više nego u posljednjih 30 godina’

Dulist

ŠESTI MEĐUNARODNI TRIATLON U DUBROVNIKU Ne propustite se prijaviti dok ima mjesta

Dulist

ORSAN SLAVI 90 GODINA POSTOJANJA Svečano obilježavanje večeras u kazalištu Marina Držića

Dulist