Aktualno

PERIPETIJE OKO PELJEŠKOG MOSTA Uložene nove žalbe za izgradnju pristupne ceste

Austrijska tvrtka Strabag i grčka kompanija Aktor podnijele su žalbe Državnoj komisiji za kontrolu javne nabave na izbor Hrvatskih cesta za izvođača radova na prvoj dionici pelješke ceste Duboka-Sparagovići.

Hrvatske ceste taj su posao nakon devet mjeseci analize ponuda dale grčkoj kompaniji J&P Avax koja se obvezala da će dionicu ceste izgraditi za 464,9 milijuna kuna bez PDV-a, i 33 mjeseca. Grčki Aktor u ponudi je naveo da bi 12 kilometara ove dionice ceste izgradio za 464,8 milijuna kuna bez PDV-a, a Strabag za 478,3 milijuna kuna bez PDV-a, piše Jutarnji.hr

Riječ je o dionici ceste koja spaja Jadransku magistralu s budućim mostom Pelješac te most s poluotokom. Ove žalbe će još dodatno odužiti proces odabira izvođača radova i odgoditi početak radova. Za drugu dionicu pelješke ceste od Sparagovića do mjesta Doli još uvijek ni ponude nisu otvorene.

Naime, tvrtka Colas je 12. veljače, dan prije zakazanog roka za otvaranje ponuda, podnijela žalbu na natječajnu dokumentaciju i cijeli proces je bio zaustavljen. DKOM je odbacio njihovu žalbu te se sad čeka novi datum za otvaranje ponuda. Ta zahtjevna dionica trebala bi biti završena u roku 30 mjeseci, a procijenjena vrijednost radova je 449,1 milijun kuna.

Pročitajte još

Važna obavijest redakcije DuLista!

Dulist

AMBULANTA BOBANOVIĆ POZIVA NA DONACIJE ‘Smanjimo broj bolesnih mačića i mačaka po našim ulicama’

Dulist

‘Tramvaj zvan žudnja’ vraća se na kazališne daske

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija