DuList IN

[PENGANA JAJA] Mala umjetnička djela obitelji Čerjan

[PENGANA JAJA] Mala umjetnička djela obitelji Čerjan

Pengana i šarena jaja simboli su današnjeg blagdana Uskrsa. Uvijek nas iznova oduševljava kreativnost i mašta brojnih naših sugrađana, koji svake godine predano rade na svojim malim remek djelima. Takva su i jaja naše sugrađanke Ane Čerjan i njene familije, koja nas je i ove godine oduševila pa smo ih morali podijeliti i s vama.
Inače, kako nam je prošle godine ispričala Ane, tradicija penganja jaja za nju je počela vrlo rano, s obzirom da je bila radoznalo i avanturistički raspoloženo dijete kojem je bilo teško reći ‘ne’, a tako je bilo i s penganjem.
-Tata je kad smo brat i ja bili mali učio mamu, a mi smo upijali, gledali, divili se… i dobili obećanje: ‘Kad Ane krene u školu, može probati pengati!’ Tako je i bilo, sa svojih sedam godina prvi put sam primila ‘penicu’ u ruke. I od tada koristim istu, koja me nikad nije iznevjerila! Tata je bio Primorac, mama je Župka pa se uvijek šalimo da su to primorsko-župska jaja. Dizajn je prepoznatljiv – crte, točke, šare, natpisi… Ideje uglavnom dođu same, a pogleda se ponešto i na internetu, Pinteresu i slično… Uvijek je zanimljivo naći neke nove inspiracije. Slična jaja kao mi rade još i Poljaci i Česi, ali kod njih prevladava jako puno boja i šara, dok kod nas, ona prava tradicionalna su uglavnom crvene boje s urednim dizajnom od pčelinjeg voska. Kod mene u familiji pengamo svi – i mama i brat i ja! – rekla nam je tada Ane.
Uživajte u ovogodišnjim remek djelima obitelji Čerjan.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist