Županija

Pelješki most ekspresno prošao tehnički pregled, utvrđeni samo manji nedostaci

Pelješki most ekspresno prošao tehnički pregled, utvrđeni samo manji nedostaci

Tehnički pregled Pelješkog mosta koji je jučer počeo već je završen! Iz Hrvatskih cesta, investitora radova na mostu, kažu da su o tehničkom pregledu po prvoj građevinskoj dozvoli projekta Cestovna povezanost s južnom Dalmacijom, a koji podrazumijeva Pelješki most, zaprimili službeni zapisnik. U HC-u navode da su se na pregledu, sukladno propisanim procedurama i pravilima, provjeravala sva potrebna gradilišna dokumentacija i dokazi kvalitete ugrađenih materijala kao i stanje na samom gradilištu.

– Bitno je istaknuti kako su predočeni dokazi uporabljivosti kao i funkcionalni testovi nužni za uporabu mosta zadovoljili sve traženo građevinskom dozvolom – ističu u HC-u. Navode i da su tehničkim pregledom utvrđeni određeni manji nedostaci, a koji su za ovako kompleksne izvedbe u gradnji uobičajeni i normalni, piše Večernji.

– Riječ je o radovima koji se mogu izvesti u kratkom periodu, a obuhvaćaju zamjenu manjeg dijela prometne opreme. Nakon njihova završetka moći ćemo govoriti i o završetku svih radova na Pelješkom mostu – poručuju iz HC-a.

Dodaju da će uporabna dozvola za most biti izdana tek po završetku radova na pristupnim cestama i tehničkom pregledu, budući da je po lokacijskoj dozvoli most s pristupnim cestama jedna funkcionalna cjelina. Istodobno s uklanjanjem nedostataka na mostu, nastavljaju se radovi po drugoj građevinskoj dozvoli koja obuhvaća pristupne ceste prije i poslije mosta, na kopnenoj i na pelješkoj strani, od DC8 do DC414 u dužini od 12 kilometara. U HC-u podsjećaju i kako su u tijeku radovi na dionicama koje se nastavljaju na pristupne ceste mostu, na obilaznici Stona, u dužini od 18 km.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist