Aktualno

PELJEŠKA TRPEZA Mali raj za gurmane u Dračama

1 4

U Dračama se otvora pelješka trpeza, jedan od najiščekivanijih događaja na Festivalu peljeških okusa. Najveći restoran na otvorenom u Dalmaciji postat će riva na sjevernoj strani poluotoka.

Večeras s početkom u 20 sati na meniju naći će se janjetina s bižima, brudet o jegulja, brudet od morskog psa, gulaš od sipe, juneći gulaš, suha riba na bilo, mušule na buzaru, srdele, kozice i tuna s roštilja, tripice, tradicionalne pelješke slastice. Za potpuni doživljaj gurmani će moći uživati i u spektakularanom pogledu na osvijetljeni most. Osim hrane, za vrhunska vina pobrinut će se vinarije Bezek, Edivo, OPG-a Dežulović, OPG-a Grgurević, PZ  Janjine i PZ Putnikovića.

Dodatan poticaj za posjet manifestaciji jest i informacija kako će sav prihod biti doniran Ligi protiv raka Korčula, Lastovo, Pelješac, Mljet – ogranak Janjina te udruzi Djeca Pelješca.

Banner 300x250 DU 1

Festival se nastavlja u Orebiću 26. lipnja i 3. srpnja, u Stonu je 29. lipnja Festival puhačkih orkestara, u Sreseru 30. lipnja Ribarska večer, u Trpnju Okusi Pelješac 2. srpnja, a u Brijesti Buzarijada 5. srpnja.

Pročitajte još

MOKOŠICA PRVI PUT PROSLAVILA SV. GAŠPARA ‘Misu je doživljavao kao nešto veličanstveno’

Dulist

GORDAN BOSANAC ‘Šuica je prekršila kodeks ponašanja, mora se suočiti sa sankcijama

Dulist

ISPUCALI STUPOVI PELJEŠKOG MOSTA Stručnjaci tvrde kako sigurnost prometa nije ugrožena

Dulist