Crna kronika

Pelješčanin i Konavljanin uzgajali indijsku konoplju u ‘kućnom laboratoriju’

Pelješčanin i Konavljanin uzgajali indijsku konoplju u 'kućnom laboratoriju'

Pretragom dviju obiteljskih kuća, na Pelješcu i u Konavlima, pronađeno je više zasađenih sadnica indijske konoplje i oprema koja služi za njezin uzgoj. Pretrage su, javljaju iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, obavljene temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku.

U prvom je slučaju 2. lipnja, u obiteljskoj kući na Pelješcu, pronađeno 19 stabljika indijske konoplje tip Cannabis sativa, zasađene u posudama u prostoriji obiteljske kuće u kojoj je improvizirano i svjetlo s tri spojene žarulje. Kod korisnika kuće, 42-godišnjaka, pronađeno je i šest paketića marihuane.

Drugom pretragom obiteljske kuće u Konavlima, koja je obavljena 4. lipnja, u jednoj od soba pronađene su dvije zasađene stabljike indijske konoplje, a u vrtu kuće još 8 stabljika. U kući je također pronađen šator za uzgajanje biljaka, ventilator, halogeni reflektor i metalna palica. Osim toga, kod 41-godišnjeg korisnika kuće pronađena i manja količina kokaina.

Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama 41-godišnjak i 42-godišnjak su uz kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Naslovna fotografija je ilustrativne naravi

Pročitajte još

U hotelu Vis 2 pronađeno beživotno tijelo muške osobe

Dulist

TUŽNA VIJEST Preminula je cijenjena arhitektica Olivera Bravačić

Dulist

Napustio nas je Ivo Jelić, jedan od osnivača dubrovačkog HDZ-a

Dulist