Crna kronika

Pelješčanin i Konavljanin uzgajali indijsku konoplju u ‘kućnom laboratoriju’

marihuana 1

Pretragom dviju obiteljskih kuća, na Pelješcu i u Konavlima, pronađeno je više zasađenih sadnica indijske konoplje i oprema koja služi za njezin uzgoj. Pretrage su, javljaju iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, obavljene temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku.

U prvom je slučaju 2. lipnja, u obiteljskoj kući na Pelješcu, pronađeno 19 stabljika indijske konoplje tip Cannabis sativa, zasađene u posudama u prostoriji obiteljske kuće u kojoj je improvizirano i svjetlo s tri spojene žarulje. Kod korisnika kuće, 42-godišnjaka, pronađeno je i šest paketića marihuane.

Drugom pretragom obiteljske kuće u Konavlima, koja je obavljena 4. lipnja, u jednoj od soba pronađene su dvije zasađene stabljike indijske konoplje, a u vrtu kuće još 8 stabljika. U kući je također pronađen šator za uzgajanje biljaka, ventilator, halogeni reflektor i metalna palica. Osim toga, kod 41-godišnjeg korisnika kuće pronađena i manja količina kokaina.

Banner 300x250 DU 1

Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama 41-godišnjak i 42-godišnjak su uz kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Naslovna fotografija je ilustrativne naravi

Pročitajte još

DORH traži strožu kaznu za Klevisu Ymeri jer je skrivila smrt dvije mlade osobe

Dulist

POKUŠAJ UBOJSTVA NA KORČULI Podignuta optužnica protiv 29-godišnjaka

Dulist

TJEDNO IZVJEŠĆE Zabilježena 21 prometna nesreća

Dulist