DuList IN

PAZI, SNIMA SE Hollywoodske face nisu zaobišle Dubrovnik

PAZI, SNIMA SE Hollywoodske face nisu zaobišle Dubrovnik

‘Traže se statisti!’, bila je jedna od čestih informacija koju smo mogli pročitati u javnom prostoru početkom protekle godine. Najavljivala je samo dio velikih naslova koji su se snimali u 2022. u Dubrovniku, ali i okolici. Grad je tako već u veljači postao kulisom poznate televizijske američke serije ‘Tom Clancy’s Jack Ryan’. Pa tako u razdoblju kad u Gradu nije bilo ‘ni kučka ni mačka’, u povijesnoj jezgri boravile su hollywoodske face.

Jedan od njih je i John Krasinski, glumac, scenarist i redatelj, javnosti najpoznatiji kao zvijezda serije ‘Office’. Inače, njegova supruga, britanska glumica Emily Blunt prošetala je jednom prilikom Stradunom u društvu djece i dadilje.

PAZI, SNIMA SE Hollywoodske face nisu zaobišle Dubrovnik

Iza akcijske uspješnice, temeljene na likovima iz izmišljenog ‘Ryanverse’ kojeg je stvorio Tom Clancy, stoji autorski dvojac Carlton Cuse i Graham Roland. Radnja serije prati dr. Jacka Ryana, marinca veterana i financijskog analitičara koji radi za Središnju obavještajnu agenciju – CIA. Snimanje serije odvijalo se na više lokacija. Zidine, Stradun, Mrtvo zvono… Samo su od nekih. Čak su odradili snimanje u morskom tunelu u Brijesti! Krasinskom su se u Dubrovniku pridružila još neka poznata glumačka lica. Na setu su tako bili Michael Pe’a i Michael Kelly.

Bollywood, Lee, Vikinzi…
Početak ljeta obilježile su bollywoodske zvijezde Tripti Dimri i Vicky Kaushal. Nekoliko dana su boravili u Dubrovniku i snimali glazbeni spot za romantični indijski film ‘Rola’ na više lokacija. O boravku u Gradu ‘oglasili’ su se i na svojim društvenim mrežama. Samo nekoliko mjeseci kasnije, u rujnu, Dubrovnik je ponovno bio ispunjen filmašima. Naime, tada su se paralelno odvijala dva velika snimanja. Ruševine hotela Grand u Kuparima polako su se, danima prije, pretvarale u filmski set. Tamo se snimao biografski film ‘Lee’, a koji donosi priču o američkoj fotografkinji magazina Vogue Elizabeth Lee Miller.

PAZI, SNIMA SE Hollywoodske face nisu zaobišle Dubrovnik

Glavnu ulogu tumači oskarovka Kate Winslet koju smo mogli vidjeti na setu u Kuparima. Snimanje se odvijalo u ACI Marini, kao i u Trstenome. Osim Winslet, naš je fotograf objektivom ‘uhvatio’ oskarovku Marion Cotillard koja utjelovljuje Solange D’Ayen, modnu direktoricu francuskog Voguea. Trsteno se još jednom pokazalo kao poželjnom i idealnom filmskom kulisom. Tamo je bio postavljen set za popularni serijal ‘Vikinzi – Valhalla’. Snimanje američko-britanske povijesne sage prepune spletki, krvi i nasilja, kasnije se preselilo u Grad, a dio se odvio i u Kneževu dvoru što je plijenilo pažnju, kako stanovnika Dubrovnika, tako i posjetitelja. U Vikinzima u glavnoj postavi glume Sam Corlett, Leo Suter, Frida Gustavsson, Jóhannes Haukur Jóhannesson, Asbjørn Krogh Nissen, Laura Berlin, Caroline Henderson, David Oakes, Lujza Richter, Søren Pilmark, Pollyanna McIntosh Søren Pilmark i Pollyanna McIntosh. Uz, očito – brojne statiste kojih je bio prepun Grad. Nadamo se da nas očekuje još jedna filmska godina!

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist