Aktualno

PAZI, SNIMA SE! Diži hrvatske, stavi ‘GOT’ zastave. Na Dan neovisnosti

Game of Thrones

Prije nekoliko dana ‘Embassy films’ zatražio je pomicanje zastava Republike Hrvatske kako bi na njihovo mjesto došle zastave za potrebe snimanja Game of Thrones. I sve to bilo bi normalno, da se zastave nisu morale ukloniti danas, na Dan neovisnosti!

– Da, Grad Dubrovnik napisao nam je pismo u kojem stoji da danas od sedam do 11 sati moramo ukloniti službene zastave Republike Hrvatske kako bi na njih došle one iz serije. Pismo je po naputku Grada Dubrovnika, a potpisao ga je osobno Andro Vlahušić. Na današnji dan – ističe za DuList Denis Orlić, predsjednik DPDS-a.

Uklonjene su zastave na Minčeti, na Pilama, te i zastava Svetog Vlaha. DPDS je svoju zastavu na tvrđavi Svetog Petra ostavio, ističući kako ‘oni slave Dan neovisnosti’.

Posebno je važno istaknuti to kako, nakon pravomoćne odluke, pravo isticanja zastava na zidinama nije pod ingerencijom Društva prijatelja dubrovačke starine, već pod Gradom Dubrovnikom, koji se očito čak i na državni praznik podređuje potrebama komercijalizacije starine, baštine… Sve za potrebe snimanja četiri sata serije koja je, podsjetimo i to, ne smatra više Dubrovnik savršenim ‘King’s Landingom’.

 

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist