Aktualno

KONAČNO ZAJEDNO Sud odlučio: Mirjani Kristović vraćena djeca!

Prvo ročište bilo je 21. rujna, a drugo 28. rujna, tad je odlučeno je kako djeca idu natrag meni. Donešena je odluka, a odvjetnik je odmah drugi dan dobio rješenje. Potom, petak nakon, zvale su me gospođe iz Centra da dođem početkom tjedna, da se dogovorimo, te da se odredi dan kad djeca mogu – doma. Nije se moglo sredinom tjedna ili kad su školske obaveze, tako da nam je ovaj produženi vikend bio idealan. I evo, doma smo – puna emocija priča Mirjana.

Djeca su nakon konačne odluke saznala da idu doma, a tih nekoliko dana prošlo je uz puno nestrpljivosti. I dok nam Matea pokazuje fotografije koje su nosili sa sobom u Dom za nezbrinutu djecu Maslina, Mirjana priča kako je protekla prošla, duga godina dana.

Na pitanje zašto je morala proći godina dana i jesu li joj ikad objasnili zašto je ovoliko čekala, odgovara:

– Ne, jednostavno- 30. srpnja su mi kazali kako uskoro ističe mjera od godinu dana te kako Sud mora donijeti novu, odnosno preispitati odluku, ili da pođem sama i tražim novu odluku ako smatram da ispunjavam uvjete. Sud ponekad nastavlja mjeru, tj. produžuje je, ako se nitko od stranaka ne javlja. Tako sam sama napisala zahtjev za preispitivanjem odluke, priložila sve nalaze, ugovore o radu, ugovor Caritasa da plaća najamninu… I eto, konačno je došao taj rujan i listopad, a odsad smo stalno zajedno – kaže Mirjana.

Do Božića na poludnevni boravak u Dom

Djeca će do božićnih praznika još ići na poludnevni boravak u Dom Maslina, odnosno, nakon škole na ručak, pisati domaći rad i slično. Iz Doma ih hvale, ističe Mirjana. Bili su dobri, pristojni i strpljivi… Viđaju i baku, koja ih posjećuje, a sad će još i češće, a Mirjana će uskoro početi opet odlaziti na posao. Može zaključiti bolovanje, pa će se dogovoriti za smjene, satnice i ostalo, ističe.

-Prošli su svašta, ali nisu loše. Sad su sretni, baš kao i ja – kaže Mirjana, kojoj smo poželili puno sretnih trenutaka sa njezinom djecom, za koju se toliko borila. Želimo joj i da nadoknadi sve što su propustili, te da se više nikad ne razdvoje!

Ilija je dobio šest godina zatvora, trenutno se nalazi u zatvoru u Glini i čeka ga još pet godina, jer mu je u kaznu uračunato vrijeme proteklo do sad. Mora odraditi tri godine liječenja od alkoholizma.

 

Pročitajte još

MAJA I MIRKO: ‘SVIMA OD SRCA HVALA’ Humanitarnom akcijom u Verandi prikupljeno više od 67 tisuća kuna

Dulist

KONGRES UGOSTITELJA I TURISTIČKIH DJELATNIKA Župan: Pokazali smo da se možemo nositi s najvećim krizama

Dulist

OVAJ TJEDAN Besplatna radionica ‘Kako samostalno voditi paušalni obrt’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija