Grad

Pavličević: Policija će na Badnjak pojačano postupati na mjestima gdje može doći do okupljanja

Načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević najavio je pojačano postupanje policijskih službenika na Badnjak.

-Policija će pojačano postupati na predviđenim mjestima gdje bi moglo doći do okupljanja, to su naši gradski trgovi i ulice. Naravno da nećemo ići represivno, ali ćemo zamoliti građane da se ne okupljaju u većem broju jer na taj način štite svoje zdravlje i drugih – rekao je Pavličević te naveo kako su također propisane odluke za okupljanja u kućanstvima.

-Policija niti će niti može ulaziti u stanove niti prebrojavati, mi možemo samo apelirati i preventivno djelovati – istaknuo je te dodao da ‘kucanja na vrata može biti, ako postoje određene dojave’.

-Mi ćemo postupati kao i u svim drugim slučajevima u kojima imamo dojave o kršenju javnog reda i mira. Ali, prije samog kucanja na vrata, provjerit ćemo prethodno događa li se stvarno nešto na toj adresi – rekao je.

‘Nismo imali većih problema s propusnicama’
Pavličević je podsjetio kako policija nije nadležna za izdavanje propusnica, već za provođenje nadzora te postupanje po odlukama civilne zaštite.

-Zasad u prvih nekoliko sati nismo imali većih problema. Ljudi imaju propusnice ili druge adekvatne dokumente koji su dozvoljeni za prelazak između županija – rekao je Pavličević te podsjetio kako su, primjerice, medicinsko osoblje i diplomati izuzeti od navedenih odluka te prolaze sa svojim važećim iskaznicama.

-Bit ćemo fleksibilni po pitanju građana koji su u odmakloj životnoj dobi, koji nemaju pristupa internetu ili nisu u sustavu e-građanin te ako utvrdimo da su bolesnici te moraju ići na terapiju, na temelju dokaza da im je potvrđen termin u bolnicu, takve osobe ćemo pustiti da obave svoju medicinsku skrb – naglasio je Pavličević.

Prelazak državne granice
Također, naglasio je kako odluka o prelasku državne granice s kraja studenog 2020. nije mijenjana.

-Izlazak svim državljanima RH će biti uvijek omogućen, kao i njihov povratak u državu, naravno uz one mjere kojih se treba pridržavati. Kad se vraćaju u RH moraju imati negativan PCR test, ne stariji od 48 sati, odnosno desetodnevna izolacija ukoliko odlukom nije izuzeta iz tih mjera – naveo je.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

UPUĆEN JAVNI POZIV SVIM ŠKOLAMA U studenom se dodjeljuje novo godišnje priznanje ‘Imperijal’

Dulist

‘Ne možemo cijeli hrvatski turizam gledati kroz prizmu Istre. Dubrovnik je u znatno drukčijem položaju’

Dulist

Stanovi za mlade u Mokošici ‘zapeli’ na pravilniku Ministarstva financija koji se mora promijeniti

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija