Aktualno

PAŠALIĆ PRIPREMA GRADILIŠTE ‘Nemam obvezu graditi cestu za Marinu Gruž’

PAŠALIĆ PRIPREMA GRADILIŠTE 'Nemam obvezu graditi cestu za Marinu Gruž'

Nakon što je početkom listopada ogradio parking ispred Hotela Kazbek, Franjo Pašalić, koncesionar buduće marine u Gružu, nastavio je s aktivnostima na pripremi gradilišta za skori početak radova. Tako je ovu subotu iskoristio za iskrcavanje radnih strojeva, a radove je nadgledao osobno.

No, početkom tjedna, za govornicom Gradskog vijeća gradonačelnik Andro Vlahušić izjavio je kako Pašalić nema nikakvu suglasnost Grada te da od Grada nije dobio ni lokacijsku ni građevinsku dozvolu.

– Gospodin Pašalić nema nikakvu suglasnost Grada i od Grada nije dobio ni lokacijsku ni građevinsku dozvolu. Niti je podnio zahtjev za uplatu komunalnog doprinosa za marinu – izjavio je u ponedjeljak navečer dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić. Na taj način kontrirao je prošlotjednim izjavama prvog čovjeka Laguna Tradea Franja Pašalića kako ima sve dozvole za gradnju u projektu izgradnje Marine Gruž. Vlahušić, pak, nije stao na tome, već je dodao kako je Pašalićev zadatak i urediti obalu na koncesioniranom području.

– Odgovorno tvrdim kako se obalna linija nalazi u obuhvatu koncesije i Grad Dubrovnik je neće raditi. Pašalićeva je obveza kao koncesionara da napravi obalu od Ekonomskog fakulteta pa sve do Orsana – kazao je s govornice Gradskog vijeća Vlahušić. Druga strana, pak, ističe kako Vlahušić ne govori istinu.

– Ne postoji nijedan dokument kojim bi bila ugovorena obveza takve vrste na bilo čijoj strani. O tome nema riječi u koncesiji. Ta koncesija je javno dostupna i sve se može provjeriti. Ne znam je li bilo ikakvih dogovora o tome – kazao nam je odvjetnik Ante Kačić, odvjetnik tvrtke Laguna trade.

‘Ništa nismo dužni!’
Kačić nam je potvrdio kako je, suprotnom Vlahušićevim riječima, građevinska dozvola za projekt izdata u ministarstvu u ponedjeljak 12. listopada te posebno istaknuo kako tvrtci Laguna trade već teče obveza plaćanja koncesije, što se uredno podmiruje. Uz to, Kačić ističe kako tvrtka Laguna trade ima obvezu izvršiti pripremne radove do dobivanja građevinske dozvole, što je ograđivanjem prostora i učinjeno.

Da njegova tvrtka Laguna trade nema nikakvih obveza prema Gradu Dubrovniku što se tiče izgradnje obalne linije potvrdio nam je i Franjo Pašalić.
– Ništa mi nismo dužni u vezi izgradnje obalne linije. Nemamo nikakve obveze prema ugovoru o koncesiji niti je bilo ikakvih dogovora u vezi toga – kazao nam je Pašalić.

Inače, tvrtka Laguna trade je vlasnicima vezova na koncesioniranom području dala rok do 14. listopada za izmještanje barki.

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist