Aktualno

Privatni iznajmljivači: Ne želimo raditi energetski certifikat!

Je li energetski certifikat potreban za privatne iznajmljivače? Što se u Hrvatskoj događa na tom polju? – pitanja su koja u posljednje vrijeme kolaju kako medijima, tako i među ljudima koji afitavaju.

I dok Ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš odlučno tvrdi kako su vlasnici zgrada za koje se izdaju energetski certifikat dužni prije prodaje, iznajmljivanja, davanja u zakup ili davanja na leasing zgrade ili njezina dijela pribaviti energetski certifikat, te kako se iznajmljivanje se odnosi i na turističku djelatnost, s druge strane, privatni iznajmljivači na razini cijele Hrvatske kategorički odbijaju ovakve odluke.

Od njih, čak 2600 obitelji žive od privatnog smještaja samo u području Dubrovnika. Prema podacima Boža Burića, predsjednika Udruge privatnih iznamjljivača u Dubrovniku, broj kreveta u našem gradu koji se iznajmljuju je impoznatan. Radi se o brojci od 16 750 kreveta.

Što će to značiti za naše iznajmljivače porčitajte u tiskanom izdanju DuLista.

Pročitajte još

Ministarstvo odlučilo dokad će na snazi biti zamrznute cijene hrane

Dulist

Ususret Danu dubrovačkih branitelja premijerno prikazan film ‘Ljudi od mora’

Dulist

PLANIRATE PUTOVANJE? Radnici u prijevozu najavili štrajkove uoči blagdana

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija