Aktualno

PARCU U ČAST Hodočasnici iz Mokošice rano jutros krenuli s barjacima prema Gradu

grad barjaci

Kao i svake godine u župi Presvetoga Spasitelja u Mokošici, i ovogodišnja Festa svetog Vlaha počela je s ranojutarnjom tradicjiom, pohodom barjaka. Prije pohoda, u 6 sati ujutro narod se okupio u župnoj crkvi u Mokošici gdje se održao blagoslov naroda i barjaka te grličanje.

Prije polaska prema Gradu upriličena je primopredaja barjaka Presvetog Spasitelja novom barjaktaru Antunu Bojanoviću koji je ulogu barjaktara naslijedio od Miha Jozovića koji je posljednjih 16 godina nosio barjak. Uz mokoški barjak, na Festu je krenuo i barjak Gospe od Zdravlja s Petrova Sela kojeg ove godine nosi Božo Kaciga.
Uz zvonjavu crkvenih zvona i trombunjere, hodočasnici iz Mokošice i Petrova Sela spustili su se starim uličicama prema moru gdje su sa svojim barjacima barkama krenuli prema Sustjepanu, također mjestu koje pripada župi Presv. Spasitelja u Mokošici. U Sustjepanu ih je dočekao barjak sv. Stjepana kojeg nosi Pasko Kapetanić, ali i barjaci župa Rožat, N. Mokošica i Osojnik koji su onda zajedno krenuli prema Gradu, Parcu na čast!
Ivan Jadrušić/Župa Mokošica 

Pročitajte još

MIGRANTI UKRALI VOZILO IZ SELA LOVORNO Policija upozorava: Konavljani, zaključavajte vozila!

Ivana Mijić Vulinović

OBAVIJEST IZ ELEKTROJUGA Tko je sutra bez struje?

Dulist

U godinu dana ‘ulovljeno’ gotovo 5 tisuća krivotvorenih novčanica eura

Dulist