Sport

Pao Partizan! Jug u finalu Final foura!

Pao Partizan! Jug u finalu Final foura!

Vaterpolisti Jug Croatia osiguranja pobjedom nad Partizanom 8:7 (2:1, 2:1, 2:3, 2:2) plasirali su se u finale Final Foura vaterpolske Lige prvaka u Beogradu.

Poveli su Jugaši golom Janovića s igračem više, a nakon isključenja Jokovića izjednačio je Mandić. Potom Bošković pogađa za 2:1 na kraju prve četvrtine. Bušlje zabija s igračem više na početku druge četvrtine, a za Partizan smanjuje Dedović, također s igračem više. Ipak, do kraja prvog poluvremena strijelac je Dobud, i to sjajnim golom s dva metra pod prekršajem tri suparnička igrača.

Treću četvrtinu bolje otvara Partizan golom Vica, ali s druge strane uzvraća Marković, golom 'kroz uši' Sora. Mitrović potom smanjuje s igračem više na 4:5, a Bošković opet diže na +2 s igračem viška. Jug ne koristi priliku za odlazak na tri razlike nakon time outa Đuha, a niti u idućem napadu s igračem više kada je neuspješan Azevedo. Upravo preko njega Mandić smanjuje na 5:6 na kraju treće četvrtine.

U četvrtoj četvrtini prva vrlo sporna situacija. Dosuđen je igrač više za Jug, ali čim je lopta izvedena nakon 5-6 sekundi u igru se vratio izbačeni igrač (?!). Inače bi to bilo za isključenje i peterac, ali ne i večeras. Jugaši ne koriste taj napad s igračem više, a na suprotnoj strani na 6:6 poravnava Ćuk.

U ključnim trenucima utakmice najbolje je odigrao Ivović, s dvije sjajne reakcije u obrani, golčinom za 7:6 a potom i izborenim petercem, kojeg je za 8:6 pogodio Janović. Rackov smanjuje na 8:7, Jugaši ne koriste puni napad s igračem više i Partizan ima zadnji napad. Bošković sjajno reagira i blokira šut. Loptu uzima Bijač i odbrojao zadnje sekunde susreta.

Za Jug Janović i Bošković pogodili su dvaput, a Ivović, Bušlje, Dobud i Marković jednom. Kod Partizana Mandić je postigao dva gola, a Dedović, Vico, Mitrović, Ćuk i Rackov po jedan. Vratar Partizana Soro obranio je osam Jugovih udaraca, a Jugov vratar Bijač upisao obranu manje.

Jug sad čeka suparnika u sutrašnjem finalu. U drugom polufinalu od 20 sati sastaju se Crvena zvezda i Barceloneta.

Pročitajte još

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist