Grad

PAMETNI DUBROVNIK Kroz smart projekte do ušteda i bolje kvalitete života

Radni sastanak povodom projekta ‘Pametan gradDubrovnik’ održan je 29. rujna 2015. u prostorijama Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA.

Sudjelovali su gradonačelnik Grada Dubrovnika, Andro Vlahušić, direktor tvrtke Sanitat, Vedran Kunica, predstavnici Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA-e i predstavnici novoosnovanih dubrovačkih tvrtki u sklopu DURA-inog poslovnog inkubatora, koje se bave istraživanjem i implementacijom IT tehnologija.

Na sastanku je predstavljen dosadašnji napredak u sveobuhvatnom projektu “Pametan grad Dubrovnik”, koji je započeo organizacijom IT natjecanja “Hackathon Dubrovnik 2015” i prihvaćanjem “Strategije razvoja pametnog grada Dubrovnika” na predzadnjoj sjednici gradskog vijeća.

Predstavljena su i prva tri Smart City pilot projekta koji su trenutno u fazi izrade, a to su “Smart Parking Dubrovnik”, modernizacija projekta “Dubrovnik Card” i “Smart Park”, koji uključuje instalaciju solarnih klupi za punjenje mobitela i pametnih prskalica s očekivanom uštedom potrošnje vode do 50%.

U narednim aktivnostima projekta, planirano je proširiti spomenute pilot projekte na šire gradsko područje i implementirati pametnu javnu rasvjetu, baziranu na LED tehnologiji sa uštedama do 80%.

Planirano je za početak postaviti i novu besplatnu WiFi mrežu unutar stare gradske jezgre.

Pročitajte još

ODLUKA PRED VIJEĆNICIMA Grad za 10 posto povećava cijenu zakupa javnih površina

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] Mara Margaretić: Radim u kafiću, treniram, pjevušim. I njegujem naš običaj ispijanja kave

Mia Njavro Banić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija