Grad

GRAD DUBROVNIK Prometnica kroz povijesne vrtove prioritet u cestovnoj infrastrukturi

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić i pročelnica Upravnog odjela za promet, stanogradnju i razvojne projekte Irena Kričković-Labaš održali su danas sastanak s petero vlasnika parcela na potezu buduće prometnice ‘Vukovarska – Obala Stjepana Radića’.

Riječ je o predstavnicima nekoliko obitelji vlasnika koji su prethodno geodetima onemogućili pristup svom zemljištu za potrebe izrade Geodetskog projekta prometnice čijom izgradnjom bi se značajan dio ulice Obala Stjepana Radića pretvorio u pješačku zonu.

Gradonačelnik je vlasnike izvijestio da je prometnica kroz povijesne vrtove predviđena Generalnim urbanističkim planom Grada Dubrovnika, te da je ista od najvećeg prioriteta.

Nakon Idejnog rješenja prometnice, u tijeku je izrada projektne dokumentacije. Iz svih navedenih razloga prilikom rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, a ukoliko ne dođe do postizanja sporazuma, pristupit će se postupku izvlaštenja sukladno zakonu i propisima.

Pročitajte još

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] Prvi ‘europski festanjuo’ Hrvoje Butigan: Privilegija je organizirati Festu u Bruxellesu

Mia Njavro Banić

Vedrana Kelleher na čelu Strukovne grupe posrednika u prometu nekretnina

Dulist

Na današnji dan umrla je pjesnikinja Cvijeta Zuzorić

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija