Aktualno

PALE TEŠKE RIJEČI Pavela: Što se skrivaš iza postova?; Franković: Vi nikad nećete imati priliku razgovarati sa mnom

PALE TEŠKE RIJEČI Pavela: Što se skrivaš iza postova?; Franković: Vi nikad nećete imati priliku razgovarati sa mnom

Gradonačelnik Mato Franković na svom je Facebook profilu pokrenuo ‘rošadu’ prema, kako kaže, ‘stručnjacima koji nam dolaze u Grad soliti pamet na poziv drugih ‘stručnjaka” što je izazvalo neviđene reakcije i prepirku na društvenim mrežama.

Među prozvanim ‘stručnjacima’ je prof. dr. Željko Marušić s Fakulteta prometnih znanosti iz Zagreba. Marušić je, podsjetimo, na poziv voditelja Udruge Sigurnost u prometu Denisa Pavele početkom srpnja sudjelovao u predstavljanju cjelovitog prometnog rješenja oko povijesne jezgre.

Frankovića su revoltirale nedavne riječi Marušića po pitanjima prometnog rješenja u Dubrovniku i liberalizacije taksi tržišta koju profesor s Fakulteta prometnih znanosti smatra izrazito dobrom.

Kako kaže Franković, stručnjaci ‘nikako da shvate kako su građani ti koji trebaju koristiti svoju infrastrukturu, Grad Dubrovnik je taj koji treba upravljati svojom infrastrukturom, a ne Zagreb’.

– Umjesto centralizacije koja nam se nudi kao rješenje, mi tražimo decentralizaciju i sami želimo riješiti naše probleme’ – govori gradonačelnik.

– Jasno je tko za koga navija i tko s kim upravlja. Ništa nije slučajno… Od osnivanja raznoraznih udruga sigurnosti u prometu koje su pokazale njihovu osnovnu namjeru, a to je obrana zakona, podrška potpunoj liberalizaciji autotaxi tržišta koja je umjesto povoljnijih cijena građanima dovela do toga da ih se poziva da ostanu doma. Moje pitanje je: A, da mi iselimo na par mjeseci kako bi Vi mogli normalno voziti naše goste? – istaknuo je Franković nakon čega se Denis Pavela žustro osvrnuo na njegovu objavu, također na osobnom Facebook profilu.

– Danas je u neznanju, bezidejnosti, nesnalaženju u situaciji koja je proizašla iz vlastitog nerada i nestručnosti, lakše pisati populističke postove, napadati civilne Udruge, pozivati na kršenje Zakona, (mogli ste ga spriječiti što niste) djeliti građane na Vaše i naše… Koji su Vam rezultati, projekti, cestovna infrastruktura, priznanja, nagrade… Koji? Što se skrivaš iza postova, kad god hoćeš na temu prometnih projekata, javno JA i TI – napisao je Pavela.

Franković je očito morao ponovno reagirati te nakon ovoga odgovorio:

– Evo javio se i stručnjak koji je inače zadužen za sigurnosti u prometu kako bi komentirao prometnog stručnjaka kojeg je on doveo u Grad. E, sad isti taj stručnjak Denis Pavela ujedno i dugogodišnji policijski djelatnik više puta je tražio sastanak, ali nisam ga želio primiti. Isti taj stručnjak je od mojih kolega tražio da ga podržimo za godišnju nagradu Grada – odbili smo to napraviti. Znate zašto? Zato što ja ne bih mogao pogledati časnim i poštenim policijskim djelatnicima PU Dubrovačko-neretvanske u oči. Oni su sve ono što Vi niste gospodine Pavela i zato Vi nikad nećete imati priliku razgovarati sa mnom – zaključio je Franković.

Pročitajte još

PERICA MARTINOVIĆ Volim Zagreb, ali pravo doma je ‘ođe’, u Gradu!

Ivana Mijić Vulinović

LJETNIKOVCI NA PRODAJU Od ruševine ispod Bourbona do tvornice paste na Ombli

Andrea Falkoni Račić

[FOTO] Stradun krcat, a gužve se tek očekuju

Dulist