Zanimljivosti

Palčić gore za bolji start u život

Dječji odjel dubrovačke bolnice od danas je opremljen reanimacijskim stolićem s neopuffom, prvom donacijom koju je kroz program „Palčić gora“ omogućila udruga „Zajedno do zdravlja“.

 
Kako je istaknuo Roberto Machiedo iz udruge „Zajedno do zdravlja“ priključili su se akciji kupnje uređaja vrijednog 80 tisuća kuna preostalim sredstvima od uspješne akcije kupnje stana u Zagrebu.
Ovom donacijom dubrovačka bolnica dobila je toliko potreban aparat kako bi pomogao malenim junacima koji se od samog rođenja bore za svoj život, da dobiju najbolji mogući „start“ o kojem uvelike ovisi njihov daljnji razvoj, kako motorički, tako i psihički! U ime Dječjeg odjela Opće bolnice Dubrovnik na donaciji je zahvalila dr. Marija Radonjić.
 
Željka Vučko ispred programa „Palčić gore“ navela je kako je ovo prva u nizu donacija, dok će druga biti početkom lipnja u Vukovaru. Također je pozvala sve tvrtke u Hrvatskoj da se povedu za primjerom dubrovačke udruge i omoguće svojim donacijama „dobar start u život“ mališanima diljem Hrvatske.
 
Također, povodom prve donacije i humanitarne akcije „Palčić gore“ u Dubrovačkoj katedrali će se večeras u 20 sati održati koncert klapa pod nazivom „Pjesmom za Palčiće“ u organizaciji Karitativne udruge „Ruđerovo srce“. Na koncertu će nastupati: klapa Maestral, klapa Oštro, klapa Ragusa, klapa Amfora, klapa Kaše, klapa Mareta, klapa Skontradura, klapa Gravosa i klapa klasične gimnazije Ruđera Boškovića. Prihodi od prodaje ulaznica bit će donirani upravo za ovaj projekt!
 

Pročitajte još

SLAVNA PROŠLOST REPUBLIKE Na današnji dan Dubrovčani odlučili: Ukida se ropstvo!

Dulist

Na WhatsAppu odsad možete slati poruke samima sebi

Dulist

USUSRET FESTI Ne propustite slatke i slane radionice u DEŠI

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija