Zanimljivosti

Palača Sponza dobitnik nagrade ‘Zlatni pin’

grad sponza00

Palača Sponza je dobitnik nagrade Zlatni pin i nalazi se među deset dvoraca i palača iz Hrvatske koji su nositelji te prestižne nagrade.

Zlatni pin je priznanje koje se dodjeljuje na temelju ocjena i recenzija korisnika Google Mapsa. Ove godine dodjeljuje se prvi put u Hrvatskoj, a ideja o nagrađivanju najbolje ocijenjenih mjesta nastala je u Poljskoj u sklopu proslave 15. rođendana Google Mapsa.

-Ovim putem koristimo prigodu posebno zahvaliti na nagradi, ali zahvala ide i našim korisnicima, posjetiteljima te onima koji će to tek postati – istaknuli su iz Državnog arhiva.

Palača Sponza jedan od najreprezentativnijih objekata javnog značaja unutar spomeničkog tkiva Dubrovnika, iz vremena punog uspona i cvata Dubrovačke Republike. Trgovački dubrovački duh znao je dati sebi doličan prostor, potvrdivši svoje bogatstvo i svoju kulturu izgradnjom ove raskošne palače i njezine impresivne fasade.

Danas palača Sponza čuva najdragocjenije arhivsko gradivo dubrovačkog područja, Hrvatske i šire regije. Tu je smješten Državni arhiv u Dubrovniku s dokumentima iz svih proteklih stoljeća do najnovijeg vremena.

Pročitajte još

JOŠ JEDAN NATJEČAJ WMO Sjećate li se pobjedničke fotografije Dubrovčanina iz 2016?

Dulist

ZA NESTRPLJIVE VRTLARE Donosimo vam vrste cvijeća koje najbrže rastu!

Dulist

Prugasti dupin uočen na Pelješcu

Dulist