Aktualno

Pala Vlada Crne Gore

Zastupnici u crnogorskom parlamentu izglasali su u petak nepovjerenje Vladi pod vodstvom Dritana Abazovića, nakon što je inicijativu podnijela Demokratska partija socijalista (DPS) Mila Đukanovića. Abazovićeva vlada bit će u tehničkom mandatu do izbora nove ili do novih parlamentarnih izbora, prenosi HRT.

– Ovom državom ili će vladati ili kriminalci ili građani. Mi smo na strani građana. Ovo je najinkluzivnija vlada koja je ikada postojala. Nikada revanšistički odnos nije imala prema bilo kome. Volio bih da svaka sljedeća vlada bude takva. I žao mi je, žao mi je što organizirani kriminal u Crnoj Gori još uvijek koristi svoje pipke za uređivanje političkih odnosa. Ja sam vrlo ponosan na sve što smo napravili u sto dana, ostat ćemo upamćeni kao Vlada koja je najkraće trajala, ali je donosila najteže odluke. I bit ćemo upamćeni kao Vlada koja je nekako imala više zabrinutih izraza lica kad se birala, a mnogo više osmijeha kad je pala – poručio je Dritan Abazović, crnogorski premijer na odlasku.

Za opoziv Vlade glasalo je 50 od ukupno 81 zastupnika.

Dio oporbe je uoči glasanja pokušao s Abazovićem dogovoriti rekonstrukciju Vlade nakon koje bi u izvršnu vlast ušle sve političke stranke u parlamentu, osim onih koje su podnijele inicijativu za smjenu.

Pročitajte još

[VIDEO] Specijalni simulatori za edukaciju mladih: Nije teško napraviti KLIK!

Dulist

SVE JE POČELO 5. LISTOPADA 2011. Danas pušemo 11 svjećica na torti!

Dulist

NA SVETOM ILIJI HGSS-ovci spasili izgubljene i iscrpljene planinare

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija